Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull is figyeli Alonso védencét

A Red Bull is figyeli Alonso védencét

Mundo Deportivo, Soy Motor
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, aki a bikások juniorprogramjáért is felel elárulta, érdeklődik a jelenleg a Fernando Alonso menedzsercsapatához tartozó spanyol Forma–3-as versenyző, Josep María Martí iránt.

A mindössze 17 éves spanyol versenyző az előző idényekben több szép eredményt is jegyzett különböző ázsiai szériákban, a nagy nemzetközi áttörést viszont egyértelműen 2023 hozta meg számára. Idén, második F3-as szezonjában már három futamgyőzelmet is szerzett az előző években kevés kiugró eredményt jegyző Campos Racing versenyzőjeként.

Martí a barcelonai forduló (ahol megszerezte pályafutása első időmérős győzelmét, majd a főfutamon a huszonöt bajnoki pontot is) után a tabellán is a második helyen áll a szezont roppant magabiztosan kezdő Gabriel Bortoleto mögött.

Josep María Martí (Fotó: XPB)

A meggyőző F3-as teljesítmény mellett van még valami, ami „összeköti” a két versenyzőt: Bortoleto és Martí is a Fernando Alonso neve által fémjelzett A14 menedzsercsapathoz tartozik. Nem a kétszeres bajnok azonban az egyetlen, aki figyeli Martít. A Red Bull juniorprogramjáért felelő Helmut Marko nemrég jelezte, őt is érdekli a fiatal tehetség.

„Ő nagyon jó, remekül teljesít” – nyilatkozta Munodo Deportivónak, amikor a lap az F3-as reménységről faggatta. „Már régóta figyelem őt. Nem a mai napon vettem észre először” – folytatta, jelezve, nem a barcelonai siker miatt vált hirtelen érdeklődővé.

„Azóta figyelem őt, mióta bekerült a Forma–3-ba. A fejlődése jelentős mértékű” – tette hozzá az osztrák szakember, aki Barcelonában a SoyMotor képes beszámolója szerint már személyesen is elbeszélgetett a fiatal spanyollal. Nem zárhatjuk ki tehát, hogy hamarosan új taggal bővül majd a Red Bull versenyzői akadémiája.

 

Borítókép: Josep María Martí (Fotó: XPB)

További tartalmak