Musorujsag
Élő Eredmények

„Oda akarok kerülni, ahol most ő van” – Hamilton újra a célkeresztjébe vette Verstappent

„Oda akarok kerülni, ahol most ő van” – Hamilton újra a célkeresztjébe vette Verstappent

F1
Lewis Hamilton visszavágyik a trónra, amit Max Verstappen vett el tőle, és egyértelművé tette, a sikeréhségét a legkevésbé sem vette el a Mercedes hanyatlása.

Érezhetően megváltozott valami Lewis Hamiltonnál az elmúlt hetekben. Láttuk és hallottuk őt idén csalódottnak, kiábrándultnak, szinte kedvetlennek, ám amióta a Mercedes felszerelte az autójára az új fejlesztéseket, mintha más szemléletmódra váltott volna. Már Monacóban érzékelhető volt a hangulatán, hogy újra képes lelkesedni és bizakodni, a Mercedes barcelonai kettős dobogóját pedig szinte győzelemként ünnepelte.

És közben már a szerződéshosszabbításról, a 2024-es autóról és az újbóli bajnokesélyről is elkezdett beszélni, mintegy jelezve, ő felkészült az igazi „visszatérésre”, elkötelezte magát.

Bár sosem mondta ki, hogy a Mercedes formaváltozása és a távlati kilátásaik alakulása nagyban befolyásolja a jövővel kapcsolatos terveit, a jelek mégis ebbe az irányba mutatnak.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

A Spanyol Nagydíjon elért második helye után meg is kérdezték Hamiltont, a mostani előrelépésük visszahozta-e az éhségét, illetve újra „megfiatalította-e”.

„Azt mondanám, az éhségen sosem igazán változott” – felelte a hétszeres világbajnok. „Nem, nem érzem úgy, hogy így lenne. Nagyszerű fázisában vagyok az életemnek, igazán elégedett vagyok a jelenlegi életemmel, és szerintem minden a helyén van, így igazán tudok fókuszálni.”

„Van egy nagyon nagyszerű csapat körülöttem, a pályán és a pályán kívül is. Nagyszerű dolgok történnek a Mission 44-ral, melynek van egy nagyszerű csapata Londonban, és dolgozunk ezen. És kezd érződni a hatás” – utalt a sportág sokszínűbbé tételéért indított kezdeményezésére.

„Van egy nagyszerű mérnökcsapatom itt. Bonóval már olyan régóta együtt vagyunk, és úgy érzem, Bono és Mike (a mérnökei), valamint minden srác fantasztikus munkát végez.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Hamilton emellett jó állapotban érzi magát, és egyértelművé tette, hogy a mellette, a győztes helyén ülő Max Verstappen helyére pályázik.

„Fittnek és egészségesnek érzem magam, és szerintem a mostani egy igazán erős verseny volt tőlem. Szeretném folytatni, ameddig csak tudom. De oda akarok kerülni, ahol most ő van. Vagy legalább harcolni vele”

– mutatott Verstappenre.

„Szóval szuper-szuper összeszedetten csak arra összpontosítok, hogy eljussunk ide. Igen, hosszú még az út, de van idő.”

Ez szinte kihívás volt Hamiltontól, így Verstappent is megkérdezték, mit szól annak lehetőségéhez, hogy 2021 után újra összecsapjanak egy bajnoki címért. „Igen, összességében nagyszerű lenne a sport szempontjából, ha több csapat harcolna elöl. Ezt akarják elérni, szóval őszintén szólva elképesztő lenne, ha több versenyző lenne elöl. Remélhetőleg az év során már kicsit szorosabbá fog válni, és talán jövőre több csapat is az élen lesz” – kerülte ki általánosítással a konkrét választ a címvédő.

Borítókép: Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)

További tartalmak