Musorujsag
Élő Eredmények

Ralf Schumacher szerint a Mercedes még izgalmassá teheti a futamokat

Ralf Schumacher szerint a Mercedes még izgalmassá teheti a futamokat

Sky
A korábbi többszörös futamgyőztes, Ralf Schumacher úgy érzi, a Mercedesnél minden adott ahhoz, hogy a csapat a jelenlegi fejlesztésekre építve megközelítse a Red Bullt és ismét izgalmas csatákat vívjon a címvédővel.

A 2022-es szezon második felében úgy tűnt, a Mercedes rátalált a helyes útra és az új idényben felzárkózhat a Red Bullhoz, ehhez képest viszont a csillagosok nagyobb hátránnyal vágtak neki az évnek, mint ahol az előző befejezték. Ennek hatására „zéró-oldaldobozos” koncepciójukat is feladták, és Monacóban egy alaposan átalakított autót vittek pályára.

A fejlesztési csomag első igazi tesztje Barcelona volt, a hercegség aszfaltcsíkja ugyanis nem számít túl relevánsnak a kísérletezgetés szempontjából. Ami az eredményt illeti, a Mercedes sokakat meglepett, versenyzői ugyanis könnyedén megszerezték a második, harmadik helyet Spanyolországban.

Előrelépésüket látva többen elkezdtek abban bízni, hogy a folytatásban – ahogyan egyre többet hoznak ki az új csomagból – megközelítik a Red Bullt és visznek némi izgalmat a 2023-as szezonba. Ami a Red Bull eddigi dominanciáját illeti, a versenyzőből lett TV-s szakértő, Ralf Schumacher úgy véli, az nagyrészt Max Verstappennek köszönhető.

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

Beszélnünk kell a Max Verstappen-faktorról” – emelte ki. „Sergio Pérez alatt ugyanolyan autó van, és ő nem teljesít jól. A Red Bull és Verstappen kettőse remekül működik. Lesznek azonban olyan időszakok is, amikor nem megy majd minden simán.”

„A Red Bull is hibázhat, és a szezon során a többi csapat is egyre közelebb kerül majd egymáshoz” – tette hozzá a német, majd megjegyezte, jelenleg ő is a Mercedes tartja a legesélyesebbnek arra, hogy utolérje a bikásokat és újra küzdelemre kényszerítse őket (ahogyan 2021-ben, egy rögtön klasszikussá váló szezon során láthattuk).

„A Mercedesnek van a legjobb esélye arra, hogy itt-ott keresztbe tegyen Verstappennek, ahogyan egyre jobban belemegyünk majd a szezonba. Az új autójuk még nagyon friss, szóval van benne potenciál. A kérdés az, mennyi pénzt fordíthatnak még fejlesztésre. Szerintem több potenciál van bennük, mint a Red Bullban. Lesznek még fejlesztések, de úgy képzelem, hamarosan ismét igazán izgalmas versenyeket láthatunk az élmezőnyben” – vetítette előre bizakodva.

Fotó: XPB
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak