Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alfa Romeo csapatvezetője bármikor leigazolná Alonsót

Az Alfa Romeo csapatvezetője bármikor leigazolná Alonsót

Mundo Deportivo
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Alessandro Alunni Bravi jelezte, olyan jó versenyzőnek tartja Fernando Alonsót, hogy gondolkodás nélkül szerződtetné őt akár három év múlva is, amikor már 45 esztendős lesz.

A kétszeres világbajnok reneszánszát éli a 2023-as szezonban: az első hét futamon eddig öt dobogós helyezést szerzett, ezzel pedig stabilan harmadik a bajnoki tabellán a mezőnyt uraló Red Bull versenyzői mögött. Teljesítményét látva számos rivális és szakértő megjegyezte, annak ellenére, hogy ő a mezőny legidősebb tagja, továbbra is bérelt helye van a legjobbak között.

Sőt, egyre többen vélik úgy, hogy Alonso a következő években is tartani tudja lendületét, és amennyiben megfelelő autó lesz alatta, ugyanolyan eredményeket – vagy akár még jobbakat – szállíthat, mint 2023-ban.

Így van ezzel az Alfa Romeo csapatvezetője, aki nemrég jelezte, ezer örömmel szerződtetné a spanyolt, nemcsak most, hanem akár három évvel később is (a történet pikantériája, hogy az istálló akkor már épp az Audi gyári csapataként fog üzemelni). „Bármikor szerződtetném Fernandót. Akkor is, ha 45 éves, vagy idősebb lenne” – nyilatkozta Alessandro Alunni Bravi a Munodo Deportivónak.

Alessandro Alunni Bravi (Fotó: XPB)

„Jól ismerem őt a McLaren-érából. Stoffel Vandoorne menedzsere voltam, amikor Fernando volt a csapattárs. Minden nap a saját szememmel láthattam, mire képes versenyzőként. Ahogyan azt is, hogy mennyire elszánt” – tette hozzá.

„Most újra rosszfiú lett, a szó jó értelmében. Hihetetlen vágy dolgozik benne aziránt, hogy megmutassa, mire képes. Olyan, mintha egy újonc lenne, aki az első évét teljesíti. Idén versenyképes autó áll a rendelkezésére, amivel megmutathatja, mennyire jó. Ő egy igazi bajnok. Nem nyerhetsz két F1-es bajnoki címet, ha nincsenek meg bizonyos képességeid” – emelte ki.

„Ami engem illeti, mindig örömmel figyelem őt. Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, de nem titkolhatom, hogy Fernando az egyik legjobb pilóta a Forma–1 mezőnyében. Ezt egyszerűen el kell ismerni” – zárta gondolatát az olasz szakember.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak