Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly látja a fejlődés egyértelmű jeleit

Gasly látja a fejlődés egyértelmű jeleit

Alpine
A csapat versenyzője, Pierre Gasly úgy véli, az Alpine fejlődése a következő futamokon sem fog megtörni és a javulásnak köszönhetően hamarosan harcba szállhat az első öt pozíció megszerzéséért is.

Miközben a csapatvezető, Otmar Szafnauer és a márkatárs, Esteban Ocon sem tűnt túl elégedettnek a barcelonai hétvége után (előbbi „csekély mértékű” pontszerzésről beszélt, utóbbi arról, hogy az autó tempója „jelentős mértékben csökkent” az időmérő után), az Alpine másik versenyzője, Pierre Gasly meglehetősen optimistán nyilatkozott.

Szerinte az egykörös tempó teljesen meggyőző volt (Gasly idei legjobb időmérős eredményét érte el, igaz, feltartások miatt hat rajthelyes büntetést kapott), ami pedig a folytatást illeti, az Alpine érzése szerint a következő futamokon egyre jobb teljesítményt fog nyújtani.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Amivel elégedett vagyok, az a tempó” – nyilatkozta a francia a RacingNews365-nek. „A tempó, amint az időmérőn és a futamon mutattunk. Szerintem akkor, amikor egyedül vagyunk a pályán, van tempó a csomagban, és én most arra számítok, hogy hamarosan az első öt helyezésért is harcba szállhatunk” – tette hozzá.

Megjegyezte, noha az eredmények ezt nem feltétlenül mutatják, az Alpine tempója megvolt ahhoz, hogy az Aston Martin előtt végezzen Spanyolországban, ami egyértelműen bizakodóvá teszi őt a soron következő megmérettetésekkel kapcsolatban.

„Egyértelmű, hogy tettünk egy lépést előre. Küzdenünk kell a stabilitásért és meg kell mutatnunk, hogy fenn tudjuk tartani a sebességünket, függetlenül attól, hogy milyen karakterisztikájú pályákon versenyzünk. Az időmérőn ez már össze is jött és a futamon is voltak egyértelmű jelei annak, hogy megvan a tempónk” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak