Musorujsag
Élő Eredmények

Mercedes: Kanada keményebb lesz…

Mercedes: Kanada keményebb lesz…

Mercedes
A Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin úgy véli, a jövő hét végén rendezendő Kanadai Nagydíj komolyabb kihívás elé állítja majd az alakulatot, mint az áttörést jelentő barcelonai viadal.

A csillagosok meglepően jó eredményeket értek el a Spanyol Nagydíjon: Lewis Hamilton másodikként, George Russell pedig harmadikként ért célba. Noha legyőzött ellenfeleiket szemre könnyedén maguk mögé utasították, a futamgyőztes Max Verstappen komoly előnyt épített ki velük szemben: a holland 24 másodperccel Hamilton előtt ért célba.

A csapat számára fontos „fejlemény”, hogy a kettős dobogónak köszönhetően átvették a második helyezést az Aston Martintól a konstruktőri tabellán. Lendületüket és a fejlesztések hasznosságát látva sokan úgy érzi, ezt könnyen meg is tarthatják a hátralévő versenyeken.

A Mercedes azonban óvatos. Annak ellenére, hogy bíznak magukban és újításaikban, Andrew Shovlin jelezte, a jövő héten rendezendő Kanadai Nagydíj például biztosan komolyabb kihívás elé állítja őket, mint Barcelona, a pálya ugyanis alacsony leszorítóerőt igényel, vagyis szöges ellentétben áll a spanyollal, ami egyébként is fekszik autójuknak.

Andrew Shovlin (Fotó: XPB)

Tény, hogy a fejlesztési csomag nagyon jól működik az olyan pályákon, mint a barcelonai, ahol fontos, hogy jól teljesítsünk a tempós részeken” – fogalmazott a szakember egy, a csapat által készített videós interjúban.

„Jobban voltunk a gyorsabb pályákon és végül sikerült nagyon jól beállítani az egyensúlyt, és a versenytempónk is erős volt. Most, ahová a jövő héten megyünk, Montrealba, az ottani pálya teljesen más. Több az alacsony sebességű kanyar, és sokszor kell az egyenesekben gázt adni. Arra számítunk, hogy ez nagyobb kihívás lesz” – tette hozzá.

„Nem számítunk olyasmire, hogy a Red Bull sarkában leszünk majd a versenyen. Tisztában vagyunk vele, hogy Kanada valószínűleg komolyabb kihívás elé állít majd bennünket, mint amekkora (kihívás) a barcelonai hétvége volt” – emelte ki.

A szakember arra számít, hogy a Mercedes a kanadai hétvégén visszaesik majd az üldözők közé, vagyis ismét komoly csatát kell vívnia a Ferrarival valamint az Aston Martinnal, sőt, azt sem tartja kizártnak, hogy az Alpine is csatlakozik majd hozzájuk – legalábbis Esteban Ocon monacói dobogós helyezéséből kiindulva.

„Úgy gondoljuk, inkább a korábbi futamokhoz hasonlít majd, melyeken egyértelműen egy csoportban voltunk a Ferrarival és az Aston Martinnal. Úgy tűnik, az Alpine is csatlakozott ehhez a csoporthoz. Nagyszerű csaták vannak itt. Jó móka lesz és azért fogunk küzdeni, hogy minden apró teljesítményt megtaláljunk, amit csak lehet. Ahogyan a rajtrács áll, lehetünk másodikak és tizedikek is. Csak néhány tizeden múlik” – zárta gondolatát.

George Russell és Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak