Musorujsag
Élő Eredmények

Alfa Romeo: Engedjék, hogy felzárkózzanak a kicsik!

Alfa Romeo: Engedjék, hogy felzárkózzanak a kicsik!

Mundo Deportivo
Az Alfa Romeo csapatvezetője, Alessandro Alunni Bravi úgy érzi, a költséglimit, bár hasznos az F1 egésze számára, némileg megköti a kisebb alakulatok kezét, hiszen nehezebben tudják ledolgozni hátrányukat az infrastruktúra tekintetében.

Hosszas viták és egyeztetések után az F1 2021-ben bevezette a csapatok kiadásait limitáló költségvetési plafont, mellyel a vezetőség célja többek között az istállók közötti különbségek csökkentése volt – legalábbis hosszabb távon. A rendszert a résztvevők és a „külsősök” is pozitívan fogadták, igaz, többen jelezték, néhány finomhangolásra azért még szükség volna.

Ilyesmire utalt az Alfa Romeo csapatvezetője, Alessandro Alunni Bravi is, aki egy, a Mundo Deportivónak adott nyilatkozatában arról beszélt, a kisebb alakulatoknak meg kellene engedni, hogy akár a limiten felüli összeggel is fejlesszék infrastruktúrájukat.

Abban az esetben ugyanis, ha nem tudnak ezen a téren is felzárkózni a legnagyobbakra, a különbségek állandósulni fognak. „A szabályváltozások pozitívak voltak, és úgy gondolom, idővel egyenlőbb verseny jön létre a csapatok között, de egyértelmű, hogy az élcsapatok még mindig a csúcson vannak. A különbséget már nem a költségek, hanem az infrastruktúra jelenti” – kezdte.

Alessandro Alunni Bravi (Fotó: XPB)

„A legjobb csapatok az előző 20 évben korlátlanul fektethettek be az előző 20 évben olyan csúcstechnikával és létesítményekkel felszerelkezve, melyek mennyiségüket és minőségüket tekintve nem vethetők össze a többiekével” – emelte ki.

„A strukturális különbség jelenleg egy fontos pont. Ez most óriási az élcsapatok és a hozzánk hasonló alakulatok között. Ha valóban el akarunk jutni arra a pontra, hogy mindenki esélyes legyen a dobogóra, véget kell vetnünk ennek a különbségek a kicsik és a nagyok között. Engedjük meg a kicsiknek, akik nem az előző évi költséglimit szintjén működnek, hogy befektethessenek a különböző forrásokba, nem azért, hogy megelőzzék a nagyokat, hanem hogy behozzák a lemaradást” – folytatta.

„A nagycsapatok számos területen végezhettek befektetéseket, és hasonló történik az Aston Martinnal, a McLarennel és a Renault-val is. Ezt nyilvánosan ki is jelentették. A különbséget az infrastruktúra teszi. Fontos lenne, ha 2026-ra ezt csökkenthetnék a csapatok. Azért mondom, hogy csökkentsék, mert megszüntetni jelenleg nem lehet” – mutatott rá.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak