Musorujsag
Élő Eredmények

Nincs semmi gond Oconnal, pont ahogy Gasly várta

Nincs semmi gond Oconnal, pont ahogy Gasly várta

Mundo Deportivo
Noha a múltban voltak közöttük feszültségek, és a szezon előtt voltak, akik partnerségüktől is tűzijátékot vártak, Pierre Gasly igyekezett egyértelművé tenni, eddig minden a legnagyobb rendben van az Alpine-nál az Esteban Oconnal való közös munkával.

Amikor az Alpine bejelentette, hogy Gasly veszi át az Aston Martinhoz távozó Fernando Alonso helyét, többen rámutattak, a francia versenyző izgalmas pilótapárost alkothat majd honfitársával, köztudott ugyanis, hogy a múltban voltak feszültségek kettejük között és továbbra sem számítanak a legjobb barátoknak.

Gasly is megjegyezte, a múltban „minden bizonnyal voltak hullámvölgyek”, viszont minden alkalommal jelezte, nem számít feszültségekre, hiszen ő és a márkatárs is profi, és mindketten tisztában vannak vele, hogy a csapat érdeke az első.

Most, hogy lement hét futam a 2023-as szezonból, Gasly rámutatott, eddig minden a várakozásoknak megfelelően zajlik: nem szabadultak el az indulatok és hatékonyan együtt tud működni csapattársával. „Kilencéves korunk óta ismerjük egymást, szóval már tizennyolc éve” – kezdte a Mundo Deportivónak nyilatkozó francia pilóta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Ebben a szezonban mindketten előrébb léptünk. A legjobb akarom a csapatnak, és eközben a legjobb akarok lenni, és az ő esetében is hasonló a helyzet. Eddig nagyon könnyű volt vele együttműködni” – tette hozzá.

Ami az eredményeket illeti, eddig Ocon áll jobban, Monacóban ugyanis sikerült dobogón végeznie (harmadikként ért célba). Gasly a folytatással kapcsolatban kijelentette, reálisan nézve, normál körülmények között számára is az lehet a cél, hogy hétvégén, ahol minden tökéletesen összeáll, megismételje ezt a teljesítményt.

„Hát, ha engem kérdeznek, a válaszom úgyis az lesz, hogy minden futamon dobogóra akarok állni. De, hogy a teljesítményünk meglesz-e ehhez, azt nem tudom megmondani. Biztos vagyok benne, hogy ismét lesz még rá esélyünk, és a cél az, hogy készen álljunk rá, hogy még tovább fejlődjünk, és olyan helyzetbe kerüljünk, hogy valóban folyamatosan harcban lehessünk a dobogós helyezésekért” – zárta gondolatát az egyszeres futamgyőztes.

Ünnepel az Alpine csapata (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak