Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Nincs és nem is lesz veszélyben Pérez ülése

Red Bull: Nincs és nem is lesz veszélyben Pérez ülése

F1-Insider
Az elmúlt hetek gyengélkedése után ébresztőt fújt Sergio Péreznek Helmut Marko, ám egyértelművé tette, hogy az ülését nem kell féltenie.

Két hét alatt kicsúszott a talaj Sergio Pérez lába alól a világbajnoki csatában. Míg Monacóig közel tudott maradni az éllovas Max Verstappenhez, a hercegségben és Barcelonában időmérős hibákkal nehezítette meg a saját dolgát, így 14-ről két futam alatt 53 pontra nőtt a hátránya.

Habár továbbra sem olyan kiegyensúlyozott, mint tervezte és mint a csapata elvárná, Helmut Marko tanácsadó szerint nincs alapjuk a Pérez esetleges leváltásáról szóló pletykáknak, melyek már év eleje óta keringenek.

„Ez mind marhaság! Sergio helye nincs veszélyben, és a jövőben sem lesz. Ő egy fontos építőkocka az idei évre kitűzött céljaink eléréséhez. A versenyzők bajnokságában az első és a második helyet akarjuk megszerezni, és a lehető leggyorsabban konstruktőri világbajnokok akarunk lenni”

– tette egyértelművé az F1-Insidernek nyilatkozó osztrák.

Helmut Marko és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy Pérez hátradőlhet. Marko a közelmúltban többször is finom kritikát fogalmazott meg az irányába. Megemlítette, hogy túl sokat gondol a bajnokságra, és ez elvonja a figyelmét az adott versenyhétvégék feladatairól. Az egyenességéről híres szakember ennek kapcsán elmondta: „A Miamiban és Monacóban nyújtott gyenge teljesítménye kapcsán csupán emlékeztettem Sergiót, hogy a munkájára kell koncentrálnia. Nem használta ki a lehetőségeit, amik benne rejlettek.”

„A csapaton belül Max személyében egy olyan ellenféllel néz szembe, akit nagyon nehéz legyőzni. És nemcsak számára, hanem minden versenyző számára a mezőnyből. Emiatt csak koncentrálnia kell és nem szabad görcsösen próbálnia legyőzni Maxot.”

Ebben az esetben ott lesz, amikor Maxnál nem megy minden tökéletesen. Sergio barcelonai erős versenye az elszúrt időmérő után az első lépést jelentette a helyes irányba” – mondta Marko.

Az osztrák nemrég egy másik interjúban is említette Pérez beugrásainak fontosságát: amikor arról kérdezték, szerinte megnyerheti-e a Red Bull az idei összes versenyt. Az osztrák most is hangsúlyozta, ez elméleti lehetőség számukra idén. „A puszta versenyképesség szempontjából képesek lehetünk rá. Végső soron nem túlzás azt mondani, hogy mindegyik versenyre favoritként érkezünk. De ehhez nem lehetsz peches, márpedig az ilyesmi a hátralévő tizenöt versenyen bármikor megeshet. Akár már a jövő héten Montrealban is utolérhet minket. Ennek az álomnak a megvalósítására akkor nő meg az esély, ha mindkét autónkkal képesek vagyunk a győzelemre” – állapította meg Marko, ismét csak Pérez szerepének fontosságát hangsúlyozva ezzel.

Borítókép: Sergio Perez (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

További tartalmak