Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez egy ikonikus hármas. Nem tudom, volt-e már ilyen valaha”

„Ez egy ikonikus hármas. Nem tudom, volt-e már ilyen valaha”

F1
Lewis Hamilton egyedülállónak érzi a kanadai dobogós triójukat Fernando Alonsóval és Max Verstappennel. A három bajnok az egymás elleni küzdelem különlegességéről beszélt.

Vasárnap Ausztrália után másodszor láthattuk együtt dobogóra állni a jelenlegi mezőny három világbajnokát, Max Verstappent, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont. Összesen 11 világbajnoki cím és 176 futamgyőzelem bontott pezsgőt a Kanadai Nagydíj után, három generáció három nagysága, akik bár jó ideje együtt versenyeznek az F1-ben, de így hárman még sosem vívtak csatát korábban, főleg nem a mezőny élén.

A számok tekintélyt parancsolóak, és a versenyt követő sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a trió tagjai között meg is van a kölcsönös tisztelet.

Fernando Alonso, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Emlékszem, annak idején már gyerekként kettőjüket néztem az F1-ben, ahogy egymással versenyeztek, és örülök, hogy most én is a Forma–1-ben vagyok. Velük versenyezni talán a legjobb dolog odakint” – mondta Verstappen a két riválisáról. „Amikor együtt állunk a dobogón – most már összejött párszor –, az nagyszerű. Persze ők nyilván szeretnének helyet cserélni, de én boldog vagyok itt középen!” – fűzte hozzá nevetve.

Alonso 2007-ben a csapattársa is volt Hamiltonnak a McLarennél, Verstappennel viszont az elmúlt években csak ritkán számítottak közvetlen ellenfélnek. „Ez jó és nagyszerű. Igazán élvezem ezeket a csatákat és ezeket a dobogókat” – mondta a spanyol veterán.

„Komoly tisztelet, sok tehetség – erről szól a Max és Lewis elleni csata. Tudod, hogy nem hibázhatsz, mert kihasználják, és ők nem hibáznak. Szóval ha le akarod győzni őket, muszáj tizedes pontossággal autóznod, a leggyorsabbnak lenned, hogy felzárkózz. Ez nagyon intenzív csata, nagyon sportszerű, nagyon tiszteletteljes.”

„Amikor előztem Lewist a DRS-sel, tudtam, hogy bízhatok benne, abban, hogy keményen, de a határokon belül maradva fog védekezni. Ugyanez volt a rajtnál is: amikor ezzel a két fickóval indulsz az első sorokból, tudod, hogy odafigyeltek egymásra, meglesz a tisztelet, amit máskor talán nem mindig kapsz meg” – magyarázta az Aston Martin versenyzője.

Fernando Alonso, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton azt a következtetést vonta le, hogy egyedülálló és különleges triót alkotnak így együtt. „Egyetértek Fernandóval: kiváltság harcolni velük, hihetetlen pályát futottak be.”

„Ez egy ikonikus hármas. Nem tudom, hogy volt-e már valaha ilyen hármas korábban. Én kétlem, hogy volt”

– jelentette ki a mercedeses.

Azért hozzátette, egy ennél is szorosabb csatának még jobban tudna örülni. „Remélem, hogy még több ilyen jön. Ahogy Fernando mondta, nagyon tiszteljük egymást, és miközben szorosan küzdünk egymással, bízhatunk is a másikban. Igazán remélem, hogy valamikor kiegyenlítettebb lesz a küzdelmünk az autóinkkal, és akkor sokkal izgalmasabb versenyt futhatunk a jövőben” – összegzett Hamilton.

Borítókép: Fernando Alonso, Adrian Newey, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak