Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Ilyen versenytempóval a jó időmérők semmit sem érnek

Hülkenberg: Ilyen versenytempóval a jó időmérők semmit sem érnek

Sky, Haas
Újabb hétvége, újabb jó időmérő és újabb vasárnapi csalódás a Haasnál. A gyenge versenytempó kapcsán az ötödik helyről induló és tizenötödikként célba érkező Nico Hülkenberg kissé frusztráltan kijelentette, ha nem javul a futamtempó, a jó időmérő semmit sem ér.

A rutinos német versenyző volt a montreali időmérő egyik sztárja: a vizes pályán a második leggyorsabb kört autózta, és bár három rajthelyes büntetést kapott, így is az előkelő ötödik pozícióból startolhatott. Az előző hétvégén eredményeit látva többen felvetették, a futamon nehéz lesz megőrizni helyezését, Hülkenberg viszont jelezte, készen áll a küzdelemre.

A futam aztán ismét csalódást hozott a csapatnak: a német versenyző jóformán esélytelen volt nemcsak a gyorsabb ellenfelekkel, hanem a közvetlen riválisaival szemben is, gyorsan kiesett a pontzónából és végül mindössze tizenötödikként ért célba.

Frusztráltságának a leintés után hangot is adott, kiemelve, egyelőre teljesen felesleges a jó időmérős tempó. „Várható volt és tartottam is tőle” – mondta a német Sky Sportsnak. „Tudtam, hogy ami az időmérőn történt, azt nem fogjuk megismételni. Megint megtörtént… akárcsak Barcelonában. Egyszerűen hiányzik a tempó a többiekkel szemben. Eléggé le vagyunk maradva.”

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Az előző hétvégéken ez sajnos visszatérő téma. Kezd egyfajta trenddé válni. Ez a legnagyobb problémánk, és dolgozunk rajta” – jegyezte meg a gyenge versenytempó kapcsán. „A jó szombatok semmit sem érnek, ha a vasárnapok mindig csalódást keltőek.”

Hülkenberg viszont, aki visszatérése óta többször megjegyezte, próbálja inkább mindennek a pozitív oldalát nézni, zárásként megjegyezte, a Csou Kuan-jüvel folytatott csatát kifejezetten élvezte, ezért próbálja ezt „magával vinni” a hétvégéről. „Szórakoztató volt, jól éreztem magam munka közben. Csouval harcoltam a tizenötödik helyért. Elég intenzív volt. Egész egyszerűen ezek a pillanatok teszik élvezetessé a versenyzést” – fogalmazott.

A vasárnapi visszaesés kapcsán a csapatvezető, Günther Steiner is csalódottan nyilatkozott. „Már egyértelmű, hogy nem ilyen eredményekre vágyunk és ez kiábrándító. Azt hiszem, tudjuk, hol kell keresni az okokat. Amikor forgalomba kerülünk, más autók mögött komoly mértékű a gumikopás. Nem tudjuk visszanyerni a teljesítményt, ezért visszaesünk” – mutatott rá.

„Egyértelműen látjuk, hogy amint távolodunk a tiszta levegőtől és elkezdünk harcolni, a gumik egyszerűen elkopnak. Tudjuk, mit kell keresnünk, és keresni is fogjuk a megoldást. Össze kell dugnunk a fejünket és próbálnunk kell megoldást találni erre a problémára, és nem szabad a jó kvalifikációs eredmények mögé bújnunk” – emelte ki.

Günther Steiner (Fotó: Andy Hone/LAT)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak