Musorujsag
Élő Eredmények

Norris a büntetést nem érti, a futamot élvezte

Norris a büntetést nem érti, a futamot élvezte

F1i
A McLaren versenyzője, Lando Norris nem érti, miért kapott büntetést a Kanadai Nagydíjon egy olyan vétség miatt, amit az előző években ő és több másik pilóta is többször elkövetett. Magát a futamot viszont roppant élvezetesnek tartotta.

A versenybírák a biztonsági autós fázis után vonták vizsgálat alá a McLaren pilótáját, aki kiállása előtt túl lassan haladt a pályán, ezzel lehetővé téve, hogy csapata kettős kerékcserét hajtson végre. A bírák szerint Norris lassításával feltartotta a mögötte haladó ellenfeleket, ezért „sportszerűtlen viselkedés” öt másodperces büntetést kapott.

Az FIA hivatkozásában rámutatott, hogy Norris és a csapattárs, Oscar Piastri között 50 kilométer/óra volt a sebességkülönbség a tizes és a tizenhármas kanyarnál. Ami a versenyzőt illeti, a leintés után jelezte, nem látja értelmét a szankciónak, ami miatt végül kicsúszott a pontzónából.

Nem… nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem volna” – fogalmazott, amikor a történtekről kérdezték. „A csapat nem osztotta meg velem, szóval fogalmam sem volt, miért kaptam büntetést. Nagyjából három másodperccel a boxutca előtt szóltak, hogy álljak ki. Akkor már gyorsan mentem, szóval szerintem ennek semmi értelme sem volt” – tette hozzá.

Lando Norris és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Rengeteg olyan alkalom van, amikor a virtuális biztonsági autós fázis alatt lassan mégy. Szóval, ha ma büntetést kaptam, akkor az elmúlt három évben is büntetést kellett volna kapnom, és egyébként mindenki másnak is” – emelte ki.

Noha a büntetést nem érezte indokoltnak, és több pozíciót – valamint ezáltal értékes bajnoki pontokat – bukott, Norris magát a versenyt élvezte, miután több csatát is vívott ellenfeleivel és több látványos előzést is bemutatott. „Ez volt az idei legjobb versenyem. Minden előzésem a hajtűben történt, nagyon magabiztosan fékezhettem” – mondta.

„A tempó jó volt. Nem mondanám, hogy elképesztő volt, de elég jó ahhoz, hogy tartsam az Alfa Romeót és az Alpine-t, és legalább volt esélyem arra, hogy versenyezzek velük. Az elején egy kicsit ideges voltam amiatt, hogy pozíciókat veszítettem, de ettől eltekintve boldogok voltunk. Jó volt a pontokért harcolni. Nehéz futam a gumikopás és az előzések szempontjából, de szerintem kihoztuk belőle a legtöbbet” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak