Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll „visszavágott” Bottasnak Bakuért

Stroll „visszavágott” Bottasnak Bakuért

F1
A tizenhatodik helyről a kilencedikre zárkózott hazai futamán Lance Stroll. Noha pontot mentett – egyet ráadásul a véghajrában a célegyenesben bemutatott előzéssel –, a kanadai pilóta nem volt túl elégedett, a biztonsági autó ugyanis keresztülhúzta számításait.

Miután Barcelonában a szezon során először a rutinos csapattárs, Fernando Alonso előtt ért célba, Stroll magabiztosan várta hazai hétvégéjét, Montrealban viszont ismét messze elmaradt a spanyol klasszistól. A különbség már az időmérőn is nagy volt, ráadásul Stroll Esteban Ocon feltartásáért még rajtbüntetést is kapott. Így csak a tizenhatodik helyről vághatott neki a futamnak.

Célja természetesen innen is a pontszerzés volt, ami össze is jött, igaz, nem a tervek szerint, kerékcseréjét ugyanis a biztonsági autós fázis előtt teljesítette, vagyis számos ellenfél előnybe került vele szemben azzal, hogy a következő körben „nyert egy ingyen kiállást.”

Jó kis felzárkózás volt ez, sikerült gyűjteni pár pontot” – kommentálta a leintés után. „A biztonsági autóval nem volt szerencsénk, mert egy körrel lemaradtunk az olcsóbb kerékcseréről, míg a körülöttünk lévő autók élni tudtak ezzel a lehetőséggel. A hangsúly tehát a kármentésre került, próbáltunk hozni néhány pontot.”

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Stroll ezt meg is tudta valósítani, miután a futam második felében több előzést is bemutatott. Az utolsót, amivel elvette a kilencedik helyet Bottastól az utolsó körben, a befutó előtt, a célegyenesben hajtotta végre.

Nem meglepő, hogy sokaknak beugrott a 2017-es bakui futam, ahol pont Bottas gyorsulta le őt a célegyenesben és vette el tőle a második helyet. Akkor 105 ezred volt a különbség kettejük között, míg most csak 30. „Az utolsó köröm szórakoztató volt; közvetlenül a cél előtt előztem le Valtterit. Nagyszerű volt hallani a közönséget, amikor megszereztem a pozíciót. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott ezen a hétvégén” – jegyezte meg kissé rezignáltan a véghajrá kapcsán.

A Race Bottas véleményét is kikérte a történtekről, a finn pedig azonnal felhozta a hat évvel ezelőtti hajrát, és viccesen jelezte, most már döntetlenre áll a kanadaival. „Nyilvánvalóan nagy kár azért, hogy a verseny legvégén veszítettük el a pozíciót. De visszakapta, mert pár éve én előztem meg őt Bakuban. Szóval most kvittek vagyunk” – mondta.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak