Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda a rádión búcsúzott: Sok szerencsét a Ferrarinál!

Cunoda a rádión búcsúzott: Sok szerencsét a Ferrarinál!

PlanetF1, Sky Sports
Az Alpha Tauri versenyzője, Cunoda Juki Kanadában csapatrádióján búcsúzott el egy kollégájától, aki mint kiderült, a Ferrarinál folytatja. Az ügy komolyabb figyelmet kapott az F1-es sajtóban, a Sky Sports annak is utána ment, egészen pontosan kinek a távozását „jelentette be” a japán.

Köszönjük az előző három évet Josh. Sok szerencsét a Ferrarinál. Viszlát” – szólt Cunoda üzenete a kanadai futam után. Ezt hallva gyorsan be is indultak a találgatások, kinek inthetett búcsút a japán versenyző, jóformán bejelentve ezzel egy igazolást a Ferrari számára. Felmerült, a vörösök újabb mérnököt szereztek maguknak, de hamar kiderült, másról van szó.

A Sky Sports gyorsan „kinyomozta”, hogy Josh Kurse-ról van szó, aki a Red Bull testvércsapatának digitális tartalommenedzsere volt (felügyelete alatt a csapatot kétszer is díjazták a közösségi médiás megjelenéseiért) az előző 5 évben.

 

Cunoda tehát egész F1-es pályafutása során együtt dolgozott Kurse-szel, akitől nemcsak rádión köszönt el, hanem – mint az a szakember később feltöltött videójából kiderül – egy nem mindennapi búcsúztató során is, melynek alkalmával a menedzser a vízben kötött ki (mondhatni, a csapat „kidobta, miután eligazolt”) a montreali evezős pályánál.

A japán versenyző által „kiszivárogtatott” információ egyébként nem az első olyan eset volt 2023-ban, amikor hamar „szellőztették meg” egy szakember váltását. A Ferrarinak Laurent Mekies bejelentésével voltak fenntartásai.

A jelenleg a vörösöknél dolgozó versenyigazgatót az Alpha Tauri áprilisban jelentette be Franz Tost utódjaként, noha a váltás időpontjáról a Red Bull még nem tudott megegyezni a Ferrarival. A csapatvezető, Tost ezzel kapcsolatban megjegyezte, a gyors bejelentésre azért volt szükség, mert a váltás híre már kiszivárgott, így az alakulatnak nem maradt más választása.

Laurent Mekies (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak