Musorujsag
Élő Eredmények

Főnöke szerint Stroll nagyszerű volt Kanadában

Főnöke szerint Stroll nagyszerű volt Kanadában

RaceFans
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack kiemelte, kár volna alábecsülni az istálló kanadai versenyzőjének, Lance Strollnak a kanadai teljesítményét, miután a tizenhatodikról a kilencedik helyre zárkózott fel úgy, hogy közben a biztonsági autós fázissal is pórul járt.

Komoly reményekkel vágott neki az Aston Martin és Stroll a kanadai hazai hétvégéjének, főleg azt követően, hogy az istálló fiatalabb versenyzője két héttel korábban, Spanyolországban a szezon során először végzett a neves csapattárs, Fernando Alonso előtt. Az eredményeket tekintve viszont csalódást keltően sikerült a kanadai időmérője és futama is.

Szombaton Stroll csak a tizenharmadik rajthelyet szerezte meg, ráadásul Esteban Ocon feltartása miatt három pozícióval hátrébb sorolták, tehát csak a tizenhatodikról indulhatott. Másnap aztán beverekedte magát a pontzónába: kilencedikként ért célba.

Noha szemre ismét elmaradt a másodikként célba érkező Alonsótól, a csapatvezető dicsérettel illette Strollt. „Kihoztuk a forgalomból, és amikor tiszta volt előtte a levegő, akkor a kemény keverékeken az élmezőny tempóját hozta. De, amikor az ember bekerül ezekben a DRS-vonatokba, akkor nagyon nehéz dolga van” – kezdte a szakember.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Szerintem nagyszerű teljesítmény az, ha a tizenhatodikról feljössz a kilencedik helyre. Papíron persze ez csak egy kilencedik hely, és látva, hogy a csapattárs a másodikon végez, ez nem tűnik túl jó teljesítménynek. De, ha megnézed honnan indult, szerintem nagyon jó volt” – emelte ki.

„Úgy gondolom, a pozitívumokat fogja magával vinni. Ami a következő futamokat illeti, tudjuk, hogy a tempósabb pályákon nagyon erős szokott lenni és lesznek még ilyen helyszínek, szóval bízom benne, hogy mindkét autóval értékes pontokat tudunk szerezni” – tette hozzá.

Végül rámutatott Stroll teljesítménye már csak azért is dicséretre méltó, mert a futam taktikai szempontból pechesen alakult számára: pont a biztonsági autós fázis előtt cserélt kereket, tehát a legtöbb riválissal szemben ő még nem kapott „ingyen kiállást” az SC alatt. „Boldog volt az eredménnyel, főleg azzal a szerencsétlenséggel együtt, a biztonsági autó pont a kiállása utáni körben érkezett meg, ami tulajdonképpen visszavetette pár pozícióval.”

„Értelmetlen volna panaszkodni vagy siránkozni a pozíciója miatt. A versenyzés ilyen, minden helyzetből a legjobbat kell kihozni. Örülök, hogy az időmérő után jól sikerült a felzárkózása. Jól ment. Az utolsó körben mindent beleadtunk. Fernando már beért, aztán jött a sprint az utolsó kanyar után. Kicsit olyan volt, mint tavaly Sebastian (Vettel) és Fernando küzdelme Japánban. A motor érdeme, hogy a végén több erőnk volt, mert a gumik kopottabbak voltak” – zárta gondolatát utalva arra, hogy Stroll az utolsó körben vette át a kilencedik helyet Valtteri Bottastól a célegyenesben.

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak