Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly a pályahatárokról: A nagyim nem értette, mi a fene történik itt

Gasly a pályahatárokról: A nagyim nem értette, mi a fene történik itt

RacingNews365
Az Alpine versenyzőjének, Pierre Gasly is úgy érzi, rossz fényt vetett a Forma–1-es a hétvégi pályaelhagyásos botrány, ami a szurkolók számára még értelmezhetetlen is volt – példaként saját nagymáját hozta fel…

Az Osztrák Nagydíj egyik fő témája a pályaszélesítés volt, miután az FIA meglehetősen szigorúan figyelte és büntette is azokat a versenyzőket, akik átlépték a fehér vonalakkal „meghúzott” határokat a 9-es és a 10-es kanyarnál. A törölt körök az időmérőkön, az utólagos időbüntetések pedig a futam után okoztak kaotikus pillanatokat.

Noha többen kiemelték, az FIA csak a szabályokat tartatta be, arról is sok szó esett, a sportágnak megoldást kell találnia a helyzetre, hiszen a rengeteg büntetés, és az eredmény módosítása nem volt túl jó reklám a sportág számára.

Így érzi ezt Pierre Gasly is, aki józanabb ítéleteket vár a sportvezetőktől, és némi egyszerűsítést is, többek között a szurkolók kedvéért is, akik könnyen elveszíthetik a fonalat a változó eredménylistát látva. „A választ megfelelően át kell gondolni” – nyilatkozta az egyszeres futamgyőztes a RacingNews365-nek a büntetések kapcsán.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Mi, versenyzők általában következetességet kérünk (a versenybíráktól), más esetekben viszont a józanésznek arra kényszerítenie őket, hogy eseti és pályaspecifikus megoldásokat alkalmazzanak, mint ezen a versenyhétvégén is” – folytatta.

„Viszont az, hogy 43 köridőt töröltek az időmérőn egészen egyszerűen nem tűnik helyesnek. A nagymamám a TV előtt ülve semmit sem értett abból, hogy mi a fene folyik itt tulajdonképpen. Lewis (Hamilton) az egyik pillanatban még első volt, majd két másodperccel később már tizennyolcadik” – utalt a szombati sprintkvalifikáció eseményeire.

„Ez egészen egyszerűen nem tűnik helyesnek. Ami a folytatást illeti, a Brit Nagydíj szerintem jobb lesz, de mindenképpen vetnünk kell egy pillantást erre az egészre, hogy a jövőben jobbá tudjuk tenni” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak