Musorujsag
Élő Eredmények

Egy lépéssel közelebb a madridi futam

Egy lépéssel közelebb a madridi futam

Autosport
A szervezők jelezték, valóban sor kerülhet a Madridi Nagydíjra, és már néhány információt is közöltek a projekttel kapcsolatban, ami ígéretük szerint több lesz egyszerű futamnál: Európa egyik legszórakoztatóbb eseményét ígérik.

Az utóbbi időszakban többször felmerült, hogy Madrid meg akarja szerezni a Spanyol Nagydíjat az annak hosszú évek óta otthont adó Barcelonától, de egyes források szerint az F1 vezetői azt sem tartják kizártnak, hogy az ország újra két futamot rendezzen, vagyis a Madridi Nagydíj önálló eseményként, Barcelonai mellett kerüljön be a naptárba.

Csütörtökön az esemény egy lépéssel ismét közelebb került a megvalósításhoz, a mögötte álló Ifema ugyanis jelezte, a madridi versenyre valóban sor kerülhet, amennyiben a szervezők aláírják szerződésüket az F1 vezetőivel.

A több vásárcsarnokot, rendezvénytermet és kongresszusi központot üzemeltetető Ifema első embere, José Vicente de los Mozos a Motorsport spanyol kiadásának nyilatkozva tette egyértelművé, hogy már zajlik a futam előkészítése, sőt azt is tudja, mikor fogják aláírni a nagydíj rendezéséhez szükséges papírokat.

Fotó: XPB

Noha az egyezményről nem akart további részleteket közölni, azt meglehetősen optimistán jelezte, hogy a nagydíj évente 500 millió eurót hozhat a városnak, a csapatok garázsainak pedig a tervek szerint az Ifema központi csarnokának pavilonjai adnak majd otthont.

A legújabb trendeknek megfelelően városi környezetben kialakított pálya „természetesen” áthalad majd a létesítményen, maga a nagydíj pedig az üzletember ígérete szerint „több lesz egy egyszerű autóversenynél; Európa egyik legszórakoztatóbb eseményét” ígéri. Utalt arra is, hogy valóban nem pályáznak Barcelona helyére: egy második spanyol futamnak akarnak otthont adni.

Örülnék, ha két F1-es verseny lenne Spanyolországban, de én Madridért dolgozom” – jegyezte meg sejtelmesen, utalva talán arra is, hogy amennyiben versenyezniük kell az ország egyetlen futamáért, ő annak is áll elébe.

Megjegyezte, a tárgyalások folyamatosak köztük, a spanyol autóklub és az F1 között, néhány titoktartási szerződés miatt viszont egyelőre nem árulhatnak el konkrétumokat (ezeket állítólag 2022 decemberében írták alá). Ezt cikke zárásaként a Motorsport is „megerősítette”, vagyis jelezte, hogy saját információi szerint is zajlanak az egyeztetések Stefano Domenicali, az F1 ügyvezetője és Madrid között, a futamnak pedig jó esélyei van a naptárba kerülésre.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak