Musorujsag
Élő Eredmények

„Ez csak a valóság” – és Hamilton ettől még büszkébb a szombati pole-jára

„Ez csak a valóság” – és Hamilton ettől még büszkébb a szombati pole-jára

Sky Sports, Autosport
A Magyar Nagydíj vasárnapja szembenézés volt a valósággal Lewis Hamilton szerint, ám ettől csak még büszkébb az időmérős győzelmére.

Nem mondta ki nyíltan, hogy célba veszi a győzelmet a pole-szerzése után, de Lewis Hamilton szombaton még úgy érezte, lehet esélye harcolni Max Verstappen ellen a Hungaroringen. A terve, hogy az előzést nehezítő pályán valahogyan megpróbálja maga mögött aratani a gyorsabb Red Bullt, már a verseny első másodperceiben dugába dőlt, hiszen a címvédő a rajtnál faképnél hagyta őt. Ráadásul a két McLaren is elé került.

Hamiltonnak a pole-szerzése után végül a negyedik hellyel kellett megelégednie, a versenyt követően pedig úgy érezte, ez a realitás a Mercedes számára jelenleg.

„Világos, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, nem a miénk a leggyorsabb autó. Igazán büszke vagyok magamra, a munkára, amit végeztünk tegnap, hogy megszereztük a pole pozíciót és legyőztük a világbajnokot és a másik két autót, ami gyorsabb volt nálunk. A mai… csak a valóság.”

„A valóság az, hogy nem vagyunk elég gyorsak. A csapat már a stratégiai megbeszélésen mondta nekem reggel, hogy legalább öt tizeddel lassabb leszek, mint a Red Bull, szóval a csatát nem Maxszal vívjuk. Reméltük, hogy harcban leszünk a McLarenekkel, de a McLaren túl gyors volt.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamiltonban ez a felismerés csak növelte az időmérős sikere miatt érzett büszkeséget. Emellett kiemelte, a pole pozíció az önbizalmának is jót tett.

„Nem voltam a legjobb önmagam több mint egy éven át, de tegnap úgy éreztem, újra a legjobb önmagam vagyok.”

A Mercedes ezzel szemben még nem a legjobb önmaga. Hamilton szerint nemcsak a Red Bulltól és a győzelemtől vannak nagyon távol, de a McLarennél is lassabbak jelenleg. Emiatt úgy érezte, hogy nem az elrontott rajtján úszott el a dobogója, csak a puszta tempójukon. Főleg az első etapos tempójukon.

„Az egyensúly egyszerűen rossz volt, az autó pedig lassú. Aztán a következő etapokon fokozatosan javult a vezethetősége, és az utolsó etap már sokkal jobb volt” – állapította meg, majd hozzátette, nem annyira a vasárnapi visszaesésük, inkább a szombati remeklésük az, amit nem tudnak megmagyarázni.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak