Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Magyar Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó Max Verstappen sikere mellett a pole pozícióból rajtoló Lewis Hamiltonról írt legtöbbet a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian: „Verstappen budapesti győzelme domináns volt, ahogy a szezon során mindig. Szinte izzadtság nélkül teljesítette a napfényes 70 kört.”

Spanyolország:

Marca: „Max Verstappen megnyerte a Magyar Nagydíjat, és az idei tizenegyedik versenyen kilencedszer győzött. Az első kanyarban megelőzte Hamiltont, ami után elkezdődött a diadalmenete a Hungaroringen. Feltámadt a rossz szombat után és revánsot vett ellenfelein.”

As: „Néhányan örültek, hogy ugyanaz volt az első sor, mint a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ráadásul a második sorban ott leselkedtek a McLarenek, azonban hamar felszínre tört az igazság: Sir Lewis az első kanyarban bábként viselkedett és az elsőről a negyedik helyig esett vissza, Max pedig kilencedszer nyert idén.”

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Olaszország:                                  

Corriere dello Sport: „Verstappen uralkodott Magyarországon, a Ferrarik gyengélkedtek.”

Franciaország:

L’Équipe: „Max Verstappen vasárnap a Hungaroringen újra bizonyított és sorozatban hetedik futamát nyerte meg, nagy fölénnyel megelőzve Lando Norrist (McLaren) és a kilencedik helyről startoló Sergio Pérezt (Red Bull). Lewis Hamilton rosszul rajtolt, három helyet veszített és végül lemaradt a dobogóról.”

Max Verstappen (Fotó:XPB)

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Verstappen nyert, a Red Bull F1-történelmet írt! A pole pozíciós Lewis Hamiltonnak nemcsak azt kellett átélnie, hogy a rajt után elveszíti az első helyet, hanem azt is végig kellett néznie, ahogy mindkét McLaren elmegy mellette.”

Svájc:

Blick: „Max Verstappen az idény felénél gyakorlatilag világbajnoknak érezheti magát. Szezonbeli kilencedik sikerével már 110 pont az előnye az ártalmatlan, ezúttal harmadik csapattárs, Sergio Pérez előtt.”

Fotó: Red Bull
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak