Musorujsag
Élő Eredmények

A Williams nem kockáztatott

A Williams nem kockáztatott

Williams
A Williams megelőzte a további kockázatokat azzal, hogy a Magyar Nagydíj leintése előtt két körrel, a fiatal versenyző megpördülését követően kihívta a boxba Logan Sargeantet és már nem küldte vissza a pályára.

A mezőny végéről induló amerikai újonc három körrel a Magyar Nagydíj leintése előtt a tizenötödik pozícióban állt és Nico Hülkenberggel valamint Juki Cunodával küzdött a pályán. Futamát azonban nem egy jó párharc, hanem egy megpördülés zárta: a hatos kanyarnál veszítette el az irányítást autója felett. Megpördülése után Sargeant visszatért a pályára.

Csapata a kör végén kihívta a boxba, a fiatal versenyző pedig ekkor gumicserére számíthatott, a Williams azonban véget vetett a versenyének – már nem küldte vissza a versenybe. Kieséssel ért tehát véget a versenye (hivatalosan ugyan rangsorolták, hiszen elég kört teljesített ehhez).

Megpördülésével kapcsolatban később elismerte, autója sértetlenül úszta meg az incidenst, a Williams viszont jelezte, a további kockázatok elkerülése végett döntött úgy, hogy véget vet újonca futamának. „Olyan keményen nyomtam a gázt, amilyen keményen csak tudtam, hogy megelőzzem Nicót” – tekintett vissza az amerikai.

Dave Robson (Fotó: XPB)

Sajnos levágtam a magasított kerékvetőt, megpördültem és tönkretettem a gumikat. Ezért úgy döntöttünk, hogy kiállunk. Nem volt rossz a versenynap, és szerencsére az autónak sem lett semmi baja” – tette hozzá értékelésében.

„Kár, hogy Logan nem fejezte be a futamot” – magyarázta a teljesítménymérnök, Dave Robson. „Néhány körrel a vége előtt sajnos megpördült, ezért úgy döntöttünk, hogy kivonjuk az autót a versenyből, hogy elkerüljük a további kockázatokat. A megcsúszásig Logannak ismét erős napja volt. Folytathatja a jó szereplést Spában” – tette hozzá.

A csapattárs, Alexander Albon eközben kis híján ismét pontot szerzett, ilyen erős teljesítményre pedig a Hungaroringen, ami papíron nem fekszik az autójuknak, egyáltalán nem számított. „Úgy jöttünk erre a pályára, hogy tudtuk, nem passzol az autóhoz” – fogalmazott a thai.

„Szóval nagyon meglepődtem. Szombaton oda kvalifikáltunk, ahová a teljesítmény alapján az autó illett, a tizenhatodik helyre. Vasárnap remek stratégiát dolgoztunk ki, és aztán csak tartottuk a pozíciónkat. A tiszta levegő fontos ezen a pályán. És, mivel korán kiálltam, tiszta volt előttem a levegő. Elég sok köröm volt ahhoz is, hogy szép lassan hozzam munkába a gumit, és ne nyomjam túl erősen a gázt” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak