Musorujsag
Élő Eredmények

Örülnek a versenyzők az F1-es Magyar Nagydíj hosszabbításának

Örülnek a versenyzők az F1-es Magyar Nagydíj hosszabbításának

F1
Örömmel fogadták a Magyar Nagydíj szerződéshosszabbításának hírét a versenyzők. Max Verstappen szerint a Hungaroringnek helye van az F1 programjában.

Az eredeti szerződése meghosszabbításával 2032-ig bebiztosította a helyét a Forma–1-es versenynaptárban a Magyar Nagydíj. A Hungaroringnek azok után szavazott bizalmat ilyen hosszú távra a sorozat, hogy vállalták a létesítmény 2026-ig történő teljes felújítását.

A magyar a megszakítás nélkül futamot rendező pályák sorában a második helyen áll Monza mögött, de ha nem vesszük a világjárvány miatti kimaradásokat, akkor is az egyik legrégebbi, legtöbb futammal álló helyszíne a jelenlegi naptárnak.

A vasárnapi verseny után Max Verstappen elismerte, örül annak, hogy még jó sokáig visszatérnek a Hungaroringre.

„Igen, ez nagyszerű. Én szeretek itt vezetni. Nagyon technikás pálya. Emlékszem, mielőtt elkezdtem volna versenyezni az F3-ban, és eljöttem tesztelni ide a Forma–Renault-val, nagyon nehéz volt olyan szinten megtanulni a pályát, hogy jól menjek rajta. És még mindig visszajárok ide, GT-autókat vezetek például.”

„Egyszerűen nagyon élvezetes. Nem a legnagyobb pálya, de olyan érzés, mintha egy nagy gokartpályán vezetnél. Nagyon élvezetes, szóval jó, hogy marad a naptárban. Ráadásul közel is van Budapesthez, ami nagyszerű város” – fogalmazott a vasárnapi győztes.

Lando Norris, Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Lando Norris egyetértett a hollanddal. „Mindig élveztem ezt a pályát. A Forma–Renault-val mentem itt először 2015-ben vagy 2016-ban, szóval elég régóta visszajárok. Sokat is teszteltünk itt. Egy eléggé bejáratott pálya, kihívást jelent. Büntet is, de élvezem, főleg egy ilyen nap után” – utalt a második helyezésére.

„Örülök, hogy a naptárban marad. Emellett láthattuk a szurkolókat is, mennyire szenvedélyesek, sok helyről utaznak ide a világból, és a magyarok is szeretik a versenyzést, ami mindig egy bónusz a hétvégén.”

Sergio Péreznek eddig nem volt a legsikeresebb pályája a Hungaroring, de ő is karakteresnek tartja. „Nagyon technikás. És számomra a mostani a csúcspont, eddig még nem álltam itt dobogón, most először sikerült” – hívta fel a figyelmet a mexikói.

Megjegyezte, ő is érzi, hogy hazánkban mennyire szeretik a versenyzést. „Szeretik, de a városban is, nemcsak a pályán, a hoteleknél is. Sokat tesznek. Követik a sportágat, és klassz, hogy vannak ilyen pályáink, ahol az embereken látod, hogy igazán élvezik” – dicsérte a szurkolókat Pérez.

Borítókép: Lando Norris, Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak