Musorujsag
Élő Eredmények

Marko Verstappen fölényéről: Még csak nem is volt a határon...

Marko Verstappen fölényéről: Még csak nem is volt a határon...

Oe24
Még csak bele sem adott mindent Max Verstappen a Magyar Nagydíjon aratott fölényes győzelme során Helmut Marko szerint. Egy spái eső sem tudná megállítani a hollandot?

Csak a rajtnál kellett pozíciót nyernie, és onnantól már a nyomát sem látták az ellenfelek Max Verstappennek a múlt vasárnapi Magyar Nagydíjon. Hiába az időmérős veresége és az autó rossz egyensúlya kapcsán tett panaszai, a címvédő az idei egyik legfölényesebb győzelmét aratta a Hungaroringen: a második helyezett Lando Norris 34 másodpercet kapott tőle, a 10. helyezett Lance Strollt pedig már le is körözte.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ezek után megállapította: a mezőny összes többi versenyzője Forma–2-es autóval versenyez, a Forma–1-es Verstappen ellen.

Hiába azonban e látványos dominancia, Helmut Markónak van egy további rossz híre a riválisok számára: Verstappenben és a Red Bullban még a Hungaroringen is maradt tartalék…

„Na igen, ha az autó nem működik optimálisan, ahogyan a budapesti időmérőn, akkor érzékeljük a többiek közeledését” – hívta fel a figyelmet Marko az időmérős gyengélkedésükre, aztán a másnapi fölényes győzelmük kapcsán kijelentette:

„Versenytempóban még nagy előnyben vagyunk. Max valójában gyorsabban is mehetett volna, még messze nem volt a határon.”

Ezek alapján nem úgy tűnik, hogy ne tudnák folytatni az elképesztő győzelmi sorozatukat. A Red Bull zsinórban 12, Verstappen 7 győzelemnél tart jelenleg, és a csapat még az idei veretlenségét is őrzi.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Spában a hírek szerint változó időjárás kavarhatja meg a kártyákat. Esély a többieknek a papírforma borítására – gondolhatnánk. Marko szerint viszont nem tanácsos ebből kiindulni.

„Az esőben a Verstappenség, ami alatt Verstappen fölényét értem, még jobban megmutatkozhat”

– vélekedett.

Nem véletlenül említ Verstappen-fölényt. Bár a Red Bull csinál „Forma–2-est” az ellenfelek autóiból, Sergio Pérez kezei között távolról sem tűnik ennyire kiemelkedőnek az RB19-es. A Magyar Nagydíjon ő is bő fél percet kapott a csapattársától, miközben a pole-ért való küzdelem helyett csak a 9. rajtkockát szerezte meg az időmérőn.

Marko szerint már ez is jobb, mint ami eddig volt. „Már egyértelműen jobban ment, hiszen a kilencedik helyről a harmadik helyig verekedte előre magát. Végre bejutott a Q3-ba. Szóval látszik a javulás tendenciája.”

Pérez pénteken azért még így is összetörte az autóját, aminek a Red Bull már csak azért sem örülhetett, mert az autójukat ismét a magasba emelték, és ismét be lehetett kukkantani alá. Markót erről is kérdezték. „Most mit mondjak erre? Szerencsére keveset lehetett látni belőle, ellentétben Monte-Carlóval. A padlólemez kialakítása nagyon bonyolult, az aerodinamika pedig a vezethetőségre is hatással van” – utalt arra, hogy reményeik szerint ezúttal nem hullt le a lepel annyi titkukról, mint legutóbb Monacóban.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak