Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon a rajtbaleset után: Rendben leszek!

Ocon a rajtbaleset után: Rendben leszek!

RacingNews365
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon jelezte, fitt és felkészült a Belga Nagydíj hétvégéjének eseményire azt követően, hogy néhány nappal ezelőtt a Hungaroringen az első körös rajtbaleset következtében kettétört az ülése.

A tizenkettedik helyről startoló Ocon teljesen vétlenül került bele egy rajtbalesetbe a Magyar Nagydíjon: Csou Kuan-jü az indulás után eltalálta Daniel Ricciardo autóját, aki meglökte a francia versenyzőt, ő pedig csapattársával, Pierre Gasly-val ütközött. Noha első ránézésre az incidens nem tűnt túl súlyosnak, az Alpine mindkét pilótájának fel kellett adnia a futamot.

Ocon ráadásul igen komoly ütést kapott, miután autója megemelkedett a becsapódáskor pedig kettétört az ülése. Nem meglepő tehát, hogy a magyar futamot szünet nélkül követő Belga Nagydíj előtt felmerült, elég fitt-e az induláshoz.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

A francia jelezte, teljesen fitt és felkészült az előtte álló hétvége eseményeire. „Eléggé rövid idő telt el az incidens és a pályára való visszatérés között, de rendben leszek a hétvégi versenyen” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

Ami pedig a hétvégét illeti, több okból is izgatottan várja: egyrészt csapata most vet be egy új padlólemezt, másrészt pedig két kiábrándító nagydíj után szeretne már visszavágni, mégpedig pontszerzéssel. „Az egyértelmű, hogy most nem ott tartunk, ahol tartani szeretnénk. De tudjuk, hogy mit kell tennünk” – jelezte.

„Tudjuk, melyik területeken kell javítanunk, és ezen a hétvégén is új alkatrészeket viszünk pályára. Remélhetőleg ez közelebb visz minket az első tízhez, és pontokat szerzünk. Fontos, hogy a nyári szünet előtt jól szerepeljünk, és tiszta fejjel mehessünk nyaralni” – zárta gondolatát.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak