Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Rosberg: A szünetben tilos volt az F1-ről beszélni

Rosberg: A szünetben tilos volt az F1-ről beszélni

Sky Sports
A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg a Forma–1-ben jelenleg zajló nyári pihenő kapcsán felfedte, aktív versenyző korában, a Lewis Hamilton elleni csata során családjában a szünet alatt tiltólistásak voltak a királykategóriáról szóló beszélgetések.

A hibridéra első évei a Mercedes dominanciájáról valamint Lewis Hamilton és a csapattárs, Nico Rosberg házon belüli küzdelméről szóltak. A német 2014-ben és 2015-ben is elmaradt márkatársától, a következő évben viszont mindent beleadott és legyőzte a később az F1 történetének egyik legsikeresebb versenyzőjévé váló Hamiltont.

Az év végén pedig rögtön szögre akasztotta a bukósisakot. Visszavonulása óta számos részletet osztott meg arról, hogyan változtatott életén, hozzáállásán annak érdekében, hogy legalább egyszer győzni tudjon a Hamilton elleni küzdelemben.

Nemrég a nyári szünet kapcsán megjegyezte, évekkel ezelőtt saját családjában a pihenő ideje alatt tiltólistára tette az F1-ről szóló beszélgetéseket, miután néhány fájó, Hamiltontól elszenvedett vereség és a feszült, már-már pszichológiai játszmázásba átcsapó összecsapás után édesapja és apósa is azt tanácsolta neki, kezdjen bokszolni…

„A nyári szünet nagyon értékes, az, hogy tényleg csak a családoddal és a barátaiddal töltődsz fel” – nyilatkozta Sky Sportsnak. „Legyetek a családdal, a barátokkal, töltsetek sok időt együtt és mondjátok meg nekik, hogy ne hozzák szóba az F1-et.”

„Ez fontos, és gyakran nehéz is, mert mindez könnyen átragadhat a családra. Velem is ez történt: amikor hazamentem, az apám és az apósom azzal jött, kezdjek bokszolni, miután Lewis átgázolt rajtam az előző futamon. Szóval, hazajövök és közlik velem, hogy menjek bokszolni. Erre én megkérdeztem, tudják, mennyire fájdalmas ez?” – folytatta.

„Ó Istenem, ez olyan, mintha azt mondanák, növesszek tököket. Te jó ég, borzalmas! Úgyhogy… igen, ez az egész átterjedhet a családra is. Ez volt az oka annak, hogy én az F1-es tématilalom mellett döntöttem a családdal kapcsolatban. Csak a feltöltődés maradjon” – emelte ki.

Visszavonulása kapcsán többször kiemelte, 2016 végén úgy érezte, mindent beleadott, talán még egyszer meg sem tudja ismételni, amit abban a szezonban elért és mivel megvalósította az álmát, lezárta teljes pályafutását. „Mindent beleadtam. A kérdés az volt, akarok-e tovább ezen a szinten teljesíteni és ebben az intenzitásban élni, és mivel az álmom valóra vált, világbajnok lettem, a pillanat tökéletesnek tűnt ahhoz, hogy kiszálljak, és új életet kezdjek” – fogalmazott.

Borítókép: Nico Rosberg és édesapja, Keke Rosberg 2018-ban (Fotó: XPB)

További tartalmak