Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Négy hét semmi után ez most egy kicsit sok volt!

Alonso: Négy hét semmi után ez most egy kicsit sok volt!

M4 Sport
És még ő nem akart esős versenyt... Fernando Alonso az M4 Sportnak elismerte, nem tett rosszat neki a kerülni vágyott kavarodás, ám a vakáció után ennyi esemény már egy kicsit neki is sok volt egyszerre.

Az előző napon még a nézők ruházata és a versenyzők biztonsága miatt aggódott. „Száraz legyen! A látási viszonyok miatt. Csak a biztonság miatt. Jó móka lenne esőben is, de mindig ott vannak a kétségek a látási viszonyok kapcsán. Egy száraz pálya mindenki számára biztonságosabb lenne, és a nézők jó műsort csinálnak, szóval nem szeretném, ha vizesek lennének…” – érvelt az esős verseny ellen.

Fernando Alonso kívánságát az égiek nem teljesítették, ám éppen ezzel tettek neki szívességet. Az Aston Martin versenyzője leginkább az esős körülmények között villogott a Holland Nagydíjon, melynek végén a második helyen intették le. Hogy száraz pályán is ennyire jól teljesített volna, az legalábbis kérdéses.

Fernando Alonso (Fotó: Boxutca)

A változó körülmények között minden tudását és rutinját bevető spanyolt a futam után az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám a nekünk tett fenti kijelentésével szembesítette, és megkérdezte, még mindig úgy látja-e, hogy jobb lett volna eső nélkül…

„Igen, valószínűleg egy kis esővel így szórakoztatóbb volt…” – nevetett a második helyezett. „Trükkös volt. Sok minden történt.”

„Vissza kell még néznem a versenyt, de sok minden történt a két órán belül. És a nyári szünet után ez szinte már túl sok volt. Négy hét semmi után most két órában minden megvolt.”

„Nagyon nehéz volt olvasni ezt a versenyt, és nagyon intenzív volt. Igen, élveztem, de most szükségem lesz egy nagyon jó alvásra, hogy aztán átgondoljam, mi minden történt ma.”

Fernando Alonso (Fotó: Boxutca)

Alonso olyannyira lubickolt a vizes pályán, hogy a hajrában történt újraindításkor még Max Verstappent is támadni próbálta az első helyért. Kérdésünkre, látott-e esélyt a holland ellen, határozottan rávágta: „Igen! Vagy legalábbis ebben bíztam.”

Rajta és a kockázatvállalásán nem múlt. „Padlógázzal mentem a tizennégyesben, miközben ő kicsit óvatos volt. Így egy kis szélárnyékhoz jutottam. Próbáltam változtatni kicsit az íven az első kanyarban, hátha jobb tapadást találok, de nem így történt.”

Az a vágyott 33. tehát továbbra is várat magára. Ám Alonso nem adja fel. „Remélem, majd legközelebb!” – mondta bizakodva.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Boxutca)

További tartalmak