Musorujsag
Élő Eredmények

Pótolták és ismét átadták Verstappennek a Herendi trófeát

Pótolták és ismét átadták Verstappennek a Herendi trófeát

F1, Max Verstappen
Ismét megkapta a Magyar Nagydíj győzelmi trófeáját a futamot megnyerő Max Verstappen, azt követően, hogy az eredeti serleg megsérült a pezsgőzés során, a Herendi Porcelánmanufaktúra pedig újra elkészítette azt.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Forma–1-es szezon egyik legkülönlegesebb serlegét a Magyar Nagydíj győztese kapja, 2023-ban viszont a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített trófea nemcsak egyedi dizájnja miatt került a figyelem középpontjába, hanem egy „balszerencsés baleset” és annak utóélete miatt is.

Az eredeti trófea az eredményhirdetés után tört össze, amikor a második helyen célba érkező Lando Norris hagyományos ünneplési szokásának megfelelően a pódiumhoz csapata pezsgősüvegét, így kinyitva azt.

Max Verstappen és a törött trófea (Fotó: XPB)

Verstappen trófeája az ütés hatására elmozdult és leesett a dobogóról, földet érve pedig több darabra tört. Hamar kiderült azonban, hogy a hollandnak – vagy csapatának, a Red Bullnak – nem a sérült darabot kell a vitrinbe tennie: Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója az M4 sporthíradójában bejelentette, újra elkészítik a díjat.

Mivel a sablonok már megvoltak, a munkaidő rövidült az eredeti, majd’ féléves folyamathoz képest, így Verstappen meglehetősen hamar, augusztus végén kézhez kapta vadonatúj győzelmi serlegét, erről a pillanatról pedig az F1 hivatalos oldala is posztolt egy képet.

Kapcsolódó tartalom

A Red Bull klasszisa mellett ezen szerepel Norris is, aki egy héttel a történtek után a magyaroktól és a készítőktől is elnézést kért a kupa összetöréséért. Kiemelte, hogy bár a kínos pillanatot viccel próbálta elütni, sajnálja, hogy tönkretette a díjat, ami „sokat jelent a magyaroknak, és egyben a kultúrájuk része is.”

A holland egy rövid videót is posztolt a pillanatról, amikor újra megkapta a serleget és ismét a magasba emelhette azt, majd viccesen megjegyezte, a helyszínen jelenlévő Norris ehhez a példányhoz már nem érhet hozzá…

 

Borítókép: Kép: Max Verstappen/Twitter

További tartalmak