Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bulltól való távozás lehetőségére tett utalást Pérez

A Red Bulltól való távozás lehetőségére tett utalást Pérez

The Race
Először tett nyílt utalást arra Sergio Pérez, hogy foglalkozik a csapatváltás lehetőségével, és a 2024 végéig szóló Red Bull-szerződése ellenére fel fogja mérni az F1-es lehetőségeit.

Legalábbis furcsa mostanság a Red Bull kommunikációja Sergio Pérez-témában. A folyamatos találgatások közepette hol határozottan kijelentik, hogy nem is kérdés, ki lesz Max Verstappen csapattársa jövőre, hol előáll Helmut Marko tanácsadó, hogy arról elmélkedjen, az F1-ben nem léteznek 100%-ig biztos helyzetek, vagy hogy minden csak a teljesítménytől függ…

A zandvoorti héten Marko több interjúban is azt hintette el, hogy Pérez jövő évi maradása talán mégsem teljesen garantált – hogy aztán a hollandiai hétvége második felében tisztázza, Pérez mindenképpen 2024-ben is az autójukban fog ülni.

Kapcsolódó tartalom

Mindemellett azt Horner és Marko sem tagadta, hogy 2025 kapcsán még teljesen nyitott kérdés, ki lesz a másik versenyzőjük, Daniel Ricciardo pedig már nyíltan kimondta, ő két év múlva újra a Red Bull első csapatát akarja erősíteni.

Ezek után most Sergio Pérez tett egy érdekes nyilatkozatot, mellyel először ismerte el, hogy végesnek érzi a Red Bull-os jövőjét. A spanyol DAZN csatornának a mexikói a bizalomérzés fontosságáról beszélt.

„Az eddigi szezonunk után fontos, hogy a következő versenyeken olyan közegben legyek, amelyben úgy érezhetem, én is hozzájárulok a sikerhez. És ha ez a hely nem itt van 2024-ben, akkor más lehetőségeket is meg fogunk vizsgálni”

– mondta Pérez, aki 2024 helyett jó eséllyel 2025-öt akart mondani, hiszen a következő idényre szerződése van.

„Jelenleg azonban nem ez jelenti a lényeget számomra itt. Több versenyt akarok nyerni, újra bajnokságot akarunk nyerni a Red Bull-lal. Szerződésem van a következő évig, és majd valamikor jövőre le fogunk ülni beszélgetni” – tette hozzá. E szavai azt erősítik, hogy a fenti 2024-re utalás inkább csak elszólás.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Miközben a Red Bull nyilvánvalóan nem maradéktalanul elégedett Pérez idei teljesítményével, a mostani nyilatkozat azt sugallja, hogy Pérez sem feltétlenül érzi biztosnak és hosszú távúnak a jövőjét a csapatnál, esetleg már érezheti, hogy 2025-ben nem lesz maradás.

Vagy csak arról van szó, hogy nem feltétlenül elégedett azokkal a nyilvános megjegyzésekkel, amiket a vezetőség róla és a Verstappennel szembeni helyzetéről tesz? Marko és Horner rendszeresen „mentegeti” azzal a Verstappen idei 12 győzelmével szemben 2 sikert felmutatni képes Pérezt, hogy a holland kivételes képességű versenyző, akit senki sem tudna legyőzni csapattársként. Ezzel egyértelművé teszik, ők melyik polcra helyezik mexikói versenyzőjüket. Lehet, hogy Pérez erre célzott, amikor a megbecsülés fontosságát említette?

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak