Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább csúszhat Ricciardo visszatérése a főnöke szerint

Tovább csúszhat Ricciardo visszatérése a főnöke szerint

Servus TV
Tovább csúszhat Daniel Ricciardo visszatérése? Az Alpha Tauri ügyvezetője csak ideális forgatókönyvként emlegette a katari szereplést. Emellett dicsérte az újra a csapattal dolgozó ausztrált.

Visszatért, de még csak kisegítőként. Daniel Ricciardo Zandvoort óta először van újra jelen nagydíjhétvégén az Alpha Taurival. Szingapúrban a „mérnökök segítőjeként” ténykedik, versenyezni egyelőre nincs módja. A nyolcszoros futamgyőztes Hollandiában a pénteki szabadedzésen törte el a bal kezének kézközépcsontját, amit két nappal később Spanyolországban megműtöttek.

Csapata egyelőre csak a szingapúri kihagyását erősítette meg, ám ügyvezető igazgatójuk, Peter Bayer a Servus TV-nek nyilatkozva szombaton tulajdonképpen megerősítette, hogy a jövő héten Japánban is Liam Lawson fog versenyezni. Sőt, talán még Katarban is.

Daniel Ricciardo (Fotó: Formula1/Twitter)

Bayer elárulta, Ricciardo nem csak a csapatuk miatt utazott Szingapúrba. „Egyfelől ő egy csapattag, és fontos számunkra. Többször is elmondtam, Daniel rendkívül pozitív energiákat hoz, emellett segíti az autó beállítási munkálatait a tapasztalatával, a finomhangolást, hiszen kevesen vannak olyan tapasztaltak, mint ő. Ezzel párhuzamosan pedig úton van haza Ausztráliába, hogy folytassa a fizikoterápiát” – mondta az osztrák.

„Látható a kezén, hogy még mindig nagyon meg van dagadva. Fájdalmai is vannak még valamilyen szinten. Ennek ellenére minden nappal javul, és remélem, hogy hamarosan újra az autóban látjuk őt.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A kérdésre, mikor kerül erre sor, ugyanakkor az eddigiekhez képest pesszimistább válasz adott. Míg korábban a Red Bull vezetők a katari visszatérést emlegették reális forgatókönyvként, ő most a további csúszást is esélyesnek tartotta.

„Nos, hogy őszinte legyek, a legjobb esetben Katarban, de nagyon nagy valószínűséggel Austinban”

– mondta a visszatérés lehetséges helyszínéről Bayer.

Az tehát már eldöntött kérdésnek tűnik, hogy Szuzukában is Lawson helyettesíti, aki máris több lehetőséget kapott az Alpha Taurival, mint a Hungaroringen visszatérő ausztrál. A mostani a harmadik versenye lesz velük.

Bayer elégedett az új-zélandi tehetség eddigi munkájával. „Egyesek számára nagy meglepetés ő, Helmut Marko viszont azt mondja: én mondtam. Liam igazán klassz teljesítményt nyújt. Rendkívül gyorsan tanul, nagyon nyugodt az autóban, hallgat a mérnökökre, és körről körre fejlődik. Ezen a pályán még sosem ment, és mégis egyből a középmezőnnyel tart. Csak annyit mondhatok: bravó, elismerésem!”

Liam Lawson (Fotó: XPB)

Bayer elárulta, Lawson jó szereplésében is van szerepe Ricciardónak, aki önzetlenül támogatja kollégáját.

„Nyilván ott van a szimulátorunk, amiben jól fel lehet készülni. Emellett Daniel is trenírozza őt, nagyon aktívan. Ezért is mondom azt, hogy Daniel egy hihetetlenül klassz ember!”

„Klassz személyiség, aki a csapat mögé állva sokat segít Liamnek. Tegnap is ennek köszönhetően érezte magát olyan hamar nagyon jól a pályán” – fogalmazott Bayer.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak