Musorujsag
Élő Eredmények

Albon: Pontszerző lehettem volna, Pérez optimista volt

Albon: Pontszerző lehettem volna, Pérez optimista volt

F1
A végül „csak” tizenegyedikként célba érkező Alexander Albon úgy érzi, folytathatta volna a Williams pontszerző sorozatát, a Sergio Pérezzel való ütközés viszont megakadályozta ebben. Elsőre bár optimistának érezte a mexikói manőverét, nem akarta élesen bírálni őt.

Alexander Albon és a Williams remekül teljesít a nyári szünet óta, a szingapúri hétvége előtt viszont a thai aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy megszakadhat a jó sorozat. Az edzéseken minden a „jóslatoknak” megfelelően alakult: nem tudták felvenni a versenyt a középmezőnnyel. A futamon viszont Albonék újra jó pozícióba verekedték magukat.

Már az első biztonsági autós fázis után a pontzóna közelébe került, a virtuális SC alatt pedig, ahogy a Mercedes versenyzői, ő is közepesekre váltott, amivel több rivális is hamar maga mögé utasított és beverekedte magát a legjobb tíz közé.

Alexander Albon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az ötvenkilencedik körben viszont jött a szintén felzárkózásban lévő Sergio Pérez, aki egy bátor előzési manőver során „leterelte” őt a pályáról. Albon noha nem falazott, mivel vissza kellett találnia az ívre, rengeteg időt veszített, és bár az utolsó körökben jó tempót futott, nem tudott visszakerülni a legjobb tíz közé. Ahová elmondása szerint az ütközés nélkül végeznie kellett volna.

A leintés után Pérez manőverét optimistának nevezte (így látta a mexikóit büntető FIA is), de a tőle megszokott szerény stílusban jelezte, még nem látta a felvételeket, így nem is akarja bírálni a mexikóit. „A nyolcadik helynek meg kellett volna lennie… de még nem láttam semmit, nem láttam a felvételeket. Talán máshogy látnám (ha visszanézném őket)…” – kezdte.

Kapcsolódó tartalom

„Az autóban ülve természetesen minden másnak tűnik, mint kívülről. De jó pozícióban voltunk. Remek taktikát választottunk, direkt egy ilyen helyzetre tartogattuk a közepes abroncsokat. Jó futam volt, átmentem a bolyon és ott voltam Liam (Lawson) mögött” – folytatta.

„Pár kör kellett volna, hogy megelőzzem őt, és aztán jött az ütközés Sergióval. Ezzel véget is ért a futamom, ami frusztráló. Akkor, abban a pillanatban optimista manővernek tűnt. A tükröket nézve annak tűnt. Nekem jött a tizenhármasnál, beragadtam, tolatnom is kellett, mert szemben álltam a fallal. Ezzel kész is volt…” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak