Musorujsag
Élő Eredmények

Norris nevetve nézte, mennyire rossz autó lett Verstappen Red Bullja

Norris nevetve nézte, mennyire rossz autó lett Verstappen Red Bullja

F1
Lando Norris bevallotta, nevetve nézte a Red Bull szingapúri szenvedését – Max Verstappennel együtt…

Legyőzték a Red Bullt! Idén először, de nem egyvalaki. Max Verstappen a gyenge szingapúri időmérő edzése után az 5. helyig tudott előrekapaszkodni vasárnap a 11. pozícióból, így Carlos Sainz, Lando Norris, Lewis Hamilton és Charles Leclerc is megelőzte őt. Ezzel véget ért a holland 10 futamos nyerő szériája, ahogy a Red Bull 15 futam óta tartó veretlenségi sorozata is.

Az RB19-es nem az az autó volt ezen a hétvégén, amit megismertünk az év során. A domináns, minden pályán és körülmények között működő csodamasina most semmilyen körülmények között nem működött igazán, és minden volt, csak csodamasina nem.

A csapat nehézségei a riválisokat is meglepték. Lando Norris külön is tanulmányozta őket, és mint azt a második helyet hozó futama után elismerte, meg is mosolyogta…

„Nem tudom, miért szenvedtek ezen a hétvégén. Amikor megnéztem a fedélzeti kamerás felvételüket tegnapról, szinte nevettem, mert sosem láttam még egy autót ennyire rossznak korábban. Max is csak nevetett rajta”

– mondta a McLaren versenyzője.

Szerinte sokáig úgysem fog tartani ez az állapot. „Meglátjuk a jövő hétvégén. Szerintem újra az élre fognak állni” – jósolta.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A mezőny tagjai korábban sokat beszéltek arról, milyen lenne az F1 ma, ha kivennék előlük a Red Bullokat. Szingapúr kivette, és egy ötesélyes küzdelmet láthattunk a győzelemért. „Ha a Red Bull nem lenne itt, akkor már lenne két futamgyőzelmem. És szerintem mindig remek csatákat láttunk” – mondta Norris.

„Általában ez a második legjobbak csoportja. És nem hinném, hogy csak mi lennénk benne. Az Aston Martin nem volt messze, év elején nagyon közel voltak, de aztán visszaestek. Az Alpha Tauri nagyon gyors volt ezen a hétvégén, csak nem sikerült összerakniuk, amikor igazán számított. Szóval szerintem nagyszerű.”

„Sokszor a legjobb csapat dominánsnak tűnik és ellopja a show-t a többiek elől. De ha pár éve kivettük a Mercedest, vagy kivesszük most a Red Bullt, akkor a többi helyért hihetetlen csata zajlik, sok különböző győztessel, minden versenyen, minden évben.”

Lando Norris, Carlos Sainz és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Az év első nem Red Bull-os futamgyőztese Carlos Sainz lett, aki a mostani sikere és a Ferrari javulása ellenére is arra számít, hogy vissza fog állni a világ eddig ismert rendje.

„Szingapúr jelentette számunkra az esélyt, és mi éltünk is vele. De még mindig úgy gondolom, hogy a Red Bull lesz az élen a szezon hátralévő részében, és nagyon-nagyon nehéz lesz legyőzni őket.”

A spanyol hozzátette, ahhoz, hogy a mostanihoz hasonló szoros csaták rendszeressé váljanak az élen, még minden ellenfélnek kell fejlődnie. „Az F1 számára nagyszerű, ha a Ferrari, a McLaren, a Mercedes, az Aston Martin két-három tizeddel gyorsabb lenne minden versenyen. A versenyzés szerintem hihetetlen lenne idén, és nyolc versenyző csatázhatna a győzelmekért, ahogy ma is négy-öt versenyző csatázott.”

„Ez megmutatja, milyen potenciál rejlik az F1-ben, hihetetlen műsorral szolgálhatna. De az is igaz, hogy a Red Bull jól összerakta az autóját idén, és remek munkát végeztek, ezért megérdemelnek minden győzelmet.”

Carlos Sainz és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A harmadik helyezett Lewis Hamilton szkeptikusan viszonyul a Red Bullra való felzárkózásuk kérdéséhez. „Nem igazán figyeltem másokra a hétvégén, szóval nem igazán tudom, miért voltak ilyen lassúak, de jó látni, hogy mások ott vannak mellettük. A McLarenek nagyot javultak, jó látni a Ferrari javulását, és ezt jónak találom.”

„Ha viszont belegondolunk, ők nem fejlesztettek. A McLaren ide is fejlesztéseket hozott, mások is hoztak, ők meg dolgoznak a jövő évi autón. Kevesebb szélcsatorna-idejük van, és az ideiből talán a jövő évi autóra is fordítanak valamennyit. Biztosan előttünk átálltak.”

„Annyival előttünk járnak, és talán kevésbé fejlesztik az autójukat, miközben mi még mindig fejlesztjük a mostanit. De majd kiderül” – mondta pesszimistán Hamilton.

Borítókép: Lando Norris és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak