Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez időbüntetést kapott

Pérez időbüntetést kapott

FIA
Baleset okozása miatt öt másodperces időbüntetést kapott az Alexander Albonnal ütköző Sergio Pérez a Szingapúri Nagydíj leintését követően. A Red Bull rutinos versenyzőjének ezzel nem módosult a pozíciója, megtarthatta nyolcadik helyezését.

A mexikói és a thai versenyző a futam hajrájában „talált” egymásra: mindketten a középmezőnyből érkeztek és mindketten a pontzónába szerették volna beverekedni magukat, amikor Sergio Pérez a tizenhármas kanyarnál messziről érkezve bevetődött Alexander Albon mellé.

A manővernek koccanás lett a vége, Albon pedig ennek következtében a pálya szélére csúszott, ahonnan csak hosszú másodpercekkel később térhetett vissza a pályára.

Fotó: XPB

A thai ezzel fontos pozíciókat bukott és később vissza sem tudta küzdeni magát a pontzónába. Pérez eközben egészen a nyolcadik helyig jött fel, eredménye viszont kérdéses volt, hiszen az FIA vizsgálat alá vonta baleset okozása miatt.

Végül meg is büntették, közleményükben túlzottan optimistának nevezve a próbálkozást és megállapítva, hogy az ütközésért egyértelműen ő okolható.

Pérez öt másodperces büntetést kapott, amit versenyidejéhez adtak hozzá. Mivel a mögötte célba érkező Liam Lawsonnal szemben ennél nagyobb előnyt autózott ki, a mexikói megtarthatta a nyolcadik helyezést és az azért járó bajnoki egységeket.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak