Musorujsag
Élő Eredmények

Aston Martin: Stroll balesete csak bizonyítja, hogy mennyire elszánt!

Aston Martin: Stroll balesete csak bizonyítja, hogy mennyire elszánt!

Racefans
Talán hibázott és autót tört, ám az Aston Martin csapatfőnöke szerint a szingapúri időmérős bukás is csak annak bizonyítéka, hogy Lance Stroll mennyire elszánt.

Egy autóval állhatott csak fel a rajtrácsra az Aston Martin a Szingapúri Nagydíjon. Vasárnap a verseny előtt a csapat vezetői közösen döntöttek úgy, hogy nem hagyják indulni az időmérő edzésen nagyot bukó Lance Strollt, miután az jelezte, hogy nincs százszázalékos állapotban. Mike Krack csapatfőnök a verseny előtt kijelentette, „nulla” esély van arra, hogy a kanadai a hétvégi Japán Nagydíjat is kihagyja, pusztán pihenőt akartak adni neki, hogy minél jobban felkészüljön Szuzukára.

Javítaniuk éppen lenne min. Stroll az időmérős balesetével ismét magára hagyta Fernando Alonsót, akinek így kéne versenyben tartani az Aston Martint a konstruktőri bajnokságban a tőlük egyre jobban elhúzó Mercedes és az őket Monzában megelőző Ferrari ellen.

Miközben a szintén nagyokat hibázó Mick Schumachert tavaly ennél versenyképesebb teljesítménnyel is rezzenéstelen arccal kirúgta a Haas, az Aston Martinnál ilyesmi Stroll esetében még csak fel sem merül. Sőt, Krack tulajdonképpen még dicsérte is a kanadait a balesete után.

„Ez annak bizonyítéka, hogy teljességgel elhivatott. Szóval azoknak, akik úgy gondolják, hogy nem az: ilyen tempóval bemenni a kanyarba? Ehhez igazán elszántnak kell lenned! És szerintem ez újabb bizonyítéka annak, hogy ő teljességgel az”

– fejtegette a luxemburgi.

Lance Stroll a balesete után (Fotó: XPB)

Hozzátette, szerinte Stroll önbizalma nem fog megtörni a balesettől. „Lance nagyon erős. Sokkal-sokkal erősebb, mint gondolnák! A tévéinterjúknál láthatták szombaton. Szóval nem aggódom egyáltalán, hogy bármi is történne. Autóba fog ülni, és gyors lesz” – vélekedett Krack.

A verseny kihagyása kapcsán elmondta, Stroll vasárnap „reggel” jelezte nekik, hogy nem teljesen érzi jól magát, fájlalta a nyakát. Ezt követően ült össze a csapatvezetés Andy Stevenson sportigazgatóval, Tom McCullough teljesítményigazgatóval és Dan Fallows technikai igazgatóval. „Délelőtt nem érezte magát százszázalékosnak, ezért együtt megvitattuk Tommal, Andyvel és Dannel, és közösen úgy döntöttünk, hogy nem versenyez.”

„Képzelhetik, egy ilyen baleset milyen megterhelés az izmoknak! Mintha egy kemény edzést tartanál a konditeremben – utána sem érzed jól magad. Szerintem helyes döntés volt, hogy inkább álljon készen Japánra, mert pár nap múlva az jön” – mondta Krack.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak