Musorujsag
Élő Eredmények

Szingapúri Nagydíj, sajtóvisszhang: Rejtélyes Verstappen-hanyatlás, fantasztikus Sainz

Szingapúri Nagydíj, sajtóvisszhang: Rejtélyes Verstappen-hanyatlás, fantasztikus Sainz

MTI
A nemzetközi sajtó Carlos Sainz váratlan sikere mellett a címvédő Max Verstappen, valamint a Red Bull hanyatlását taglalta a vasárnapi Forma–1-es Szingapúri Nagydíj után.

Olaszország:

Tuttosport: „Károly király Szingapúrban. A Ferrari történelmet írt azzal, hogy 434 napnyi böjt után nyert, és egyben megszakította Max Verstappen és a Red Bull diadalmenetét.”

La Repubblica: „Szóljanak a harsonák, mert ez egy különleges vasárnap volt! Fantasztikus volt, ahogy Sainz és a Ferrari felébresztette az F1-et a Red Bull egyeduralmából.”

Corriere dello Sport: „Sainz lett a főszereplő Marina Bayben, ahol az idény során először nem a Red Bullt ünnepelték.”

La Gazzetta dello Sport: „A Ferrari élvezi a sikert, a Forma–1 pedig köszönetet mondhat a maranellóiaknak, mert megmentették a szezont. Hihetetlen, hogy éppen egy vörös autó törte meg Verstappen uralkodását egy nehéz idényben.”

Carlos Sainz és Frédéric Vasseur (Fotó: Ferrari)

 

Nagy-Britannia:

The Sun: „Sainz nyerte meg az izgalmas szingapúri futamot, ahol véget ért Verstappen menetelése. Jó ideje ez volt a legszorosabb hajrá, az első négy autó közti különbség egy ideig mindössze 1,4 másodperc volt.”

Daily Mail: „Verstappen sorozatban tíz diadal után nem pezsgőzhetett, pedig a Red Bull megnyerte a korábbi 14 versenyt az idén. A rejtélyes formahanyatlás lehet, hogy nem tart sokáig, de megmutatta, hogy milyen élénk lehetne az F1 a holland perfekcionizmusa nélkül.”

Mirror: „Verstappen sorozatban a 11. győzelmére készült, de a Red Bull nem tudott megfelelő autót összerakni Szingapúrban. Ezzel kinyílt az ajtó a konkurencia előtt, hogy az idén először egy kicsit élvezze a sikert.”

The Independent: „Sainz felülmúlta Lando Norrist és a Mercedes taktikai játékait is, és egy frenetikus fináléban szertefoszlatta a Red Bull verhetetlenségi álmait.”

Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: Ferrari)

 

Spanyolország:

Sport: „Sainz tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, végig uralta a szingapúri versenyt és egyszer sem hibázott.”

Marca: „Sainz élt a ritka lehetőséggel és közben visszaverte a mercedeses pilóták támadásait is.”

As: „Nem Sainzé volt a leggyorsabb autó a hajrában, de mesterien védekezett és Norris közreműködésével maga mögött tartotta a friss gumikkal érkező Mercedeseket.”

El País: „Sainz sebészi pontossággal vezetett és pályafutása második futamgyőzelmét érte el.”

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

 

Franciaország:

L’Equipe: „Nem lehet kivetnivalót találni Sainz teljesítményén. Tökéletesen versenyzett és aprólékosan építette fel a sikert.”

 

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Sainz nyerte a gumipókert Szingapúrban.”

Kleine Zeitung: „Sainz kihasználta a Red Bull gyengélkedését és hihetetlen izgalmak közepette kormányozta be elsőként a célba a Ferrarit.”

Fotó: Ferrari

 

Németország:

Bild: „Verstappen átélte a vörös csodát. Vége a sorozatnak, ugrott a tökéletes szezon. Mégis verhető!”

Süddeutsche Zeitung: „Aki véletlenül odakapcsolt a szingapúri futamra, csodálkozhatott a rajt után: az első kanyar előtt két Ferrari csatázott egy Mercedesszel. De nem régi filmfelvétel volt, csak szokatlan a Red Bull idei diadalmenete után.”

 

Svájc:

Blick: „Balzsam a Ferrari lelkének. A csapat 25 futam és 14 hónap után ünnepelhet ismét, legutóbb Charles Leclerc állt a dobogó tetején tavaly júliusban Ausztriában.”

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak