Musorujsag
Élő Eredmények

A hétvégén új keveréket tesztel a Pirelli

A hétvégén új keveréket tesztel a Pirelli

Pirelli
A királykategória egyedüli beszállítója, a Pirelli új keveréket tesztel a hétvégi Japán Nagydíjon, amit a mezőny tagjai október végén, a mexikói hétvégén is pályára vihetnek. Ezek az átalakított C2-es abroncsok az olaszok ígérete szerint jobb tapadást biztosítanak, mint a most használtak.

A Pirelli sportigazgatója, Mario Isola a cég hétvégi előzetesében „jelentette be”, hogy Japánban egy újfajta keveréket is a csapatok rendelkezésére bocsátanak. Az olaszok a három legkeményebb– vagyis a C1-es, a C2-es és a C3-as – keveréket viszik Szuzukába, ami pedig a változtatást illeti, a kettesből próbálnak ki egy átalakított verziót is.

Az új C2-es keverék Isola elmondása szerint jobb tapadást biztosít majd, mint a jelenleg használt, és amennyiben elnyeri a csapatok valamint a versenyzők tetszését, jövőre felváltja a most kettesként ismert gumitípust.

Szuzuka (Fotó: XPB)

A Pirelli közleményéből kiderült, hogy az olaszok a szezon végén, Mexikóban is kipróbálnak egy új keveréket. Ott a C4-es „átalakított” verziójával kísérleteznek majd, vagyis egy lágyabb keverékkel. A „tét” megegyezik a hétvégivel: amennyiben az új keverék elnyerni az F1-es mezőny (és természetesen a Pirelli) tetszését, jövőre állandó helye lesz a kínálatban.

A gumiteszt miatt a jól megszokott abroncskiosztáson is változtatni kell: Japánban – valamint a már említett mexikói hétvégén – a versenyzők nem tizenhárom, hanem tizenöt szettet kapnak az újfejlesztésű abroncsokból.

„Pénteken minden csapat kipróbálhatja az új C2-es keveréket, amit a következő szezonra homologizálhatnak is” – fogalmazott Isola. „Ez a keverék több tapadást biztosít majd, mint a jelenlegi, és így koherensebben illeszkedik majd a C1-es és a C3-as közé. Az első két edzésre minden versenyző két plusz keveréket kap, szemben a megszokott tizenhárommal” – tette hozzá.

Mario Isola (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak