Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly még mindig következetes döntésekre vár

Gasly még mindig következetes döntésekre vár

Autosport
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, az FIA álláspontja továbbra sem „fekete-fehér” a büntetésekkel kapcsolatban. A francia ezt a sokat idézett témát a Kevin Magnussennel vívott csatával és Max Verstappen szombati feltartásaival kapcsolatban nyitotta meg újra.

A végül hatodikként célba érkező Pierre Gasly vasárnapi felzárkózása során Kevin Magnussennel is összecsapott, aki a tőle megszokott keménységgel védte pozícióját. A francia szerint ellenfele egy bizonyos pillanatban már a szabályosság határát is átlépte, amikor leszorította őt a pályáról. Manőveréért viszont figyelmeztetést sem kapott, nemhogy büntetést.

Gasly furcsának tartotta azt is, hogy Max Verstappen az időmérő után szintén büntetlen maradt, noha több feltartásért is vizsgálták, a hasonló incidensek pedig általában hátrasorolásos szankciót vonnak maguk után. Az, hogy a holland megúszta, Gasly mellett többeket is meglepett.

„Csak azt kérdezem, hogy ha ő letaszít a pályáról, miközben megpróbálom megelőzni őt, akkor én is megtehetem ugyanezt, lökhetek rajta egy kicsit” – kezdte a francia, akinek az év elején kiemelt figyelmet kellett fordítania a büntetőpontokra, közel került ugyanis az eltiltáshoz, saját elmondása szerint „apró” vétségek miatt.

Pierre Gasly és Kevin Magnussen csatája (Fotó: XPB)

„Nem szeretném újra elővenni ezt a témát, csak legyen fekete-fehér” – utalt az FIA bíráskodására, ami érzése szerint továbbra sem következetes. „Az időmérő után nagyon meglepődtem, és vasárnap is. Nem igazán értem a szabályzatot. Persze ismerem. Olvastam. De a pályán néha máshogy történnek a dolgok.”

„De igaz, ami igaz, mindez nem változtatott a versenyemen. Kihoztam belőle a legjobbat, szóval rendben volt a dolog, de azért néhányszor igazságtalan volt velem szemben. Beszélni fogok az FIA-val, mert nem számomra ez az egész még mindig nem tiszta” – jelezte.

„Nem fogom többször bírálni a döntéseket, de voltak kemény ítéletek ellenem. Barcelonában hat rajthelyes büntetést kaptam feltartásért. Elég egyértelmű, hogy ez komolyabb, mint amit szombaton láttunk. Talán, ez most már megengedett. Nem tudom. Majd ezt is megkérdezem” – szúrt oda az FIA-nak a Verstappen-incidensek kapcsán.

Magnussen kemény védekezéséhez visszatérve megjegyezte, a dán csak tartotta a szavát. „A futam előtt az mondta, vagyis azt hiszem, azt mondta, hogy senkinek sem fogja megkönnyíteni az életét. És állta a szavát. Tudtam, hogy át fogja lépni a határokat. Párszor át is lépte, de hatodik lettem, szóval annyira nem is érdekel a dolog” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak