Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Tapasztalattal könnyebb, de Russell vissza fog vágni!

Hamilton: Tapasztalattal könnyebb, de Russell vissza fog vágni!

F1
A tapasztalat sokat segít Lewis Hamilton szerint, ám együttérez az utolsó körben falnak menő George Russell-lel, és dicsérte a teljesítményét.

A Brit Nagydíj óta először állhatott dobogóra Lewis Hamilton. Idei ötödik pezsgőzését némi szerencsének köszönhette, hiszen az utolsó kör közepéig a negyedik pozícióban haladt, amikor csapattársa, George Russell a 10-es kanyarban a falnak koccant és kiesett a versenyből.

A kolléga drámája a hétszeres világbajnokot sem hagyta hidegen.  „Rendkívül sajnálatos, ami George-dzsal történt. Nagyon keményen nyomtuk, hogy elkapjuk ezeket a fickókat, a gumink nagyon felmelegedett. De tudom, hogy vissza fog vágni. Egész hétvégén fenomenális volt” – dicsérte Russellt a leintés után.

Hamilton a hajrában úgy érezte, „fél másodperccel” gyorsabb a másik mercedesesnél, ám mivel az előzéshez ezen a pályán ennél nagyobb tempókülönbség kell, nem látott esélyt az előrébb jutásra.

A futamot követő sajtótájékoztatón rutinos versenyzőként arról kérdezték, min múlik egy ilyen nagy nyomással járó helyzetben (az utolsó körökben friss gumin zárkóztak fel és szálltak harcba a győzelemért), hogy valaki mindent összerak vagy elszúrja, ahogyan Russell. Hamilton a rutin fontosságát emelte ki, de megértően beszélt Russellről.

George Russell balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

„Nos, mind próbálunk milliméteres pontosságra törekedni odakint, és nagyon-nagyon könnyű hibákat elkövetni. Bármelyikünk nagyon könnyen kerülhetett volna George helyzetébe. Ő fenomenálisan vezetett ezen a hétvégén, szóval nagyon sajnálatos, ami történt vele. Az utolsó körben így végezni… De folyamatosan érettebb lesz, fejlődik, és tudom, hogy erősebben, gyorsabban fog visszatérni.”

„Ha bármiben segíthetek az elkövetkező években, természetesen kiveszem a részem. De igen, nagy tapasztalattal rendelkezem, és már régóta itt vagyok, így a versenyek összerakása… nem állítom azt, hogy könnyű, de a versenyen érzem magam a legjobban. Csak leszegett fejjel menni kell tovább, és próbálsz nem elkövetni… de ha megnézzük az előző évet, a hetes kanyarban én is hibáztam. Kicsúsztam és falnak mentem, szóval bárkivel megtörténhet”

– hangsúlyozta a Mercedes-versenyző.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A tapasztalat és a tiszta versenyzés szerepét aligha véletlenül emelte ki. Jelenleg ez a fő fegyvere a nyári szünet óta felgyorsult Russell-lel szemben, aki szombaton újabb vereséget mért rá a kvalifikáción. Hamilton elismerte, pillanatnyilag az egykörös teljesítménye a gyenge pontja, és úgy vélte, ha egy kicsit is jobb lett volna szombaton, akár a győzelemre is lett volna esélye, és a Mercedes is jobb kiinduló helyzetből várhatta volna a versenyt.

„Carlos tempója igazán jó volt. Nem állíthatom azt, hogy könnyű lett volna nyerni ma, de az autónk nagyon erős volt. Ha szombaton a harmadik helyre vagy akár az első sorba kvalifikáltam volna, talán jobb helyzetben lettünk volna. És csapatként is jobban összedolgozhattunk volna.”

„Amikor a két autót elválasztják egymástól, úgy nehezebb egy másik csapat ellen. Szóval jobb munkát kell végeznem e téren” – utalt az időmérőre.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak