Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen: Ennyit egy pontért még sosem harcoltam

Magnussen: Ennyit egy pontért még sosem harcoltam

Motorsport
A Haas rutinos versenyzője, Kevin Magnussen a Szingapúri Nagydíj kapcsán megjegyezte, hosszú Forma–1-es pályafutása során sosem küzdött még olyan keményen egyetlen világbajnoki pontért, mint most.

A karrierje 157. királykategóriás nagydíjhétvégéjén részt vevő Magnussen remekül szerepelt a szingapúri időmérőn, hatodik lett. A leintés után megjegyezte, bár örül a jó eredménynek, tudja, hogy másnap nagyon-nagyon nehéz dolga lesz, ha a legjobb tíz között akar maradni, mert bár a szingapúri pálya némileg elfedi a gyengeségeiket, a Haas továbbra is küzd a versenytempóval.

Másnap „jóslata” beigazolódott: noha az első körben veszített néhány pontot, a legjobb tíz között maradt, a futam egy pontján pedig több körön keresztül kiélezett küzdelmet vívott Pierre Gasly-val. A francia szerint ekkor már a szabályosság határait feszegette, sőt, át is lépte azokat.

Pozíciókat végül egy fékprobléma miatt is veszített, a virtuális biztonsági autós fázis viszont lehetőséget adott neki arra, hogy lágy abroncsokra váltson és azokon visszaküzdje magát a legjobb tíz közé. Az utolsó körben be is került oda, igaz, ehhez George Russell kiesése is szükség volt. És persze arra, hogy a futam során végig keményen hajtson és küzdjön a pontért.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Ezzel most szuper-elégedett vagyok” – fogalmazott Magnussen. „Kemény csata volt. Azt hiszem, sosem küzdöttem még ennyit egyetlen pontért. De nagyon-nagyon szerettem volna. Nagyon kiábrándító lett volna, ha üres kézzel távozom a jó időmérő után.”

„Egy ponton nagyon keménynek tűnt a dolog. Miután kicsúsztam a kettes kanyarnál, azt hittem, vége a játéknak. Akkor a gumik is elfogytak. Szóval a futam végére a lágyakat tettük fel, és ez a taktika nagyon jól működött. Jó volt a tempónk. Nyertem néhány pozíciót, aztán páran ütköztek és pontot szereztem. Szóval örülök, mert sokat dolgoztam érte” – emelte ki.

Amikor megkérdezték, ez a hétvége növelte az önbizalmát, a dán megjegyezte: „Ez nem feltétlenül az önbizalomról szól. Csak arról, hogy nagyon keményen küzdöttem érte. Olyan jó, ha valami kifizetődik. Edzem, és most az autóban is kidolgoztam a belem, szóval jó volt kihozni valamit a hétvégéből. Végső soron mindig ki szeretnénk hozni valamit egy hétvégéből, mivel mi is egy vagyunk a kihívók közül, és meg akarjuk mutatni magunkat.”

Végül külön kiemelte és dicsérte csapatát, amiért gyorsan és jól reagált a VSC-időszakban. „Való igaz, ez jó volt. Kaptunk egy lehetőséget és éltünk vele. Készen álltunk arra, hogy kihozzunk belőle valamit. Mindig ezt mondom a hétvégék előtt. Tudjuk, hogy a versenytempó nem a legjobb, és a gumik sincsenek velünk. Készen kell állni arra, hogy megragadjuk a lehetőségeket. Most ezt tettük, és ez kifizetődő volt” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Kevin Magnussen és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak