Musorujsag
Élő Eredmények

Piastri büszke és már várja a fejlesztéseket

Piastri büszke és már várja a fejlesztéseket

GPFans
A McLaren újonca, Oscar Piastri büszke szingapúri teljesítményére és úgy érzi, megérdemelten szerzett pontot a nagy felzárkózás után. Ami a folytatást illeti, izgatottan várja, hogy a hétvégén ő is megkapja az új fejlesztési csomagot.

Noha a csapattárs, Lando Norris újabb dobogós helyezésével és a véghajrában bemutatott látványos védekezéssel „ellopta a show-t” csapaton belül, Oscar Piastri is erős szingapúri versenyt tudhat a háta mögött, főleg úgy, hogy a McLaren az ő autóját még nem látta el a legújabb fejlesztésekkel – azokat csak a márkatárs használta az előző hétvégén.

Piastri az időmérőn Lance Stroll balesete miatt kiszorult a Q2-ből, tehát csak a mezőny végéről vághatott neki a futamnak egy pályán, ahol igencsak nehéz az előzés. Másnap mégis hetedikként ért célba, tíz pozíciót nyert tehát a verseny során.

Nem meglepő tehát, hogy a leintés után büszke volt magára. „Örülök, hogy visszatérhettem a pontszerzők közé, ráadásul egész sok ponttal” – fogalmazott. „Úgy érzem, határozottan megérdemeltem. Eléggé fáradt vagyok, de az első szingapúri futam megvolt, már túlvagyunk rajta” – tette hozzá, utalva arra, hogy a verseny akárcsak riválisait, őt is megterhelte fizikailag.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Nem ez volt a legegyszerűbb hétvége, de a hetedik helyezésnek örülök. Természetesen a csapat eredményének is örülök, hiszen szereztünk egy újabb dobogót. Remélem, a japán hétvége is jó lesz. Már nagyon várom, hogy én is megkapjam a fejlesztéseket” – emelte ki.

„Legutóbb értelemszerűen különböző autókat kaptunk Landóval, szóval jöhetett volna egy nagyon jó eredmény, ha vele tarthatok. Reálisan nézve így (hogy nem kaptam meg a fejlesztéseket) a hatodik helyezés, amit Pierre (Gasly) szerzett meg, lehetett volna a maximum, amit ezen a futamon elérhettünk volna” – folytatta a fiatal versenyző.

„Nem csalódtunk az eredményünkkel. Ki fogjuk elemezni, volt-e valami, amit egy kicsit jobban csinálhattam volna. Úgy érzem, a futamnak voltak bizonyos pontjai, amikor talán hiányzott egy kis tempó. Összességében nagyon boldog vagyok” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak