Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Eluralkodik a káosz az F1-ben, ha Massa sikerrel jár a 2008-as üggyel

Wolff: Eluralkodik a káosz az F1-ben, ha Massa sikerrel jár a 2008-as üggyel

Autosport
Nagy zűrzavart okozhat Felipe Massa a Mercedes csapatfőnöke szerint, amennyiben változtatni tud a 2008-as F1-es világbajnokság eredményén. Toto Wolff szerint az eljárásnak nincs alapja.

Nem nyújtott még be hivatalos keresetet semmilyen bíróságnál a 2008-as bajnoki címéért utólag harcba szálló Felipe Massa, de már gőzerővel ennek az előkészítése zajlik. A jogászcsapata a hírek szerint már az érintettekkel is felvette a kapcsolatot, jelezve, hogy rendelkezésre kell majd állniuk.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff Szingapúrban azt mondta, ők is kíváncsian figyelik, mi történik, mert  precedenst teremthet az ügy, ami az ő 2021-es bajnoki vereségük szempontjából is felvethet lehetőségeket.

Wolff később elárulta, ő nem érzi a stabil jogalapot, amivel Massa újranyithatná a 15 évvel ezelőtti ügyet, ám ettől függetlenül nyugtalanító belegondolni, hogy mi történne az F1-ben, ha a brazil sikerrel járna.

„Hogy őszinte legyek, szerintem nincs ügy. Mind aláírjuk a sportszabályzatot. Abban világosan szerepel minden, és licenctulajdonosként elkötelezed magad. Ha valaki újranyithat ügyeket, a sportban eluralkodik a káosz, főleg akkor, ha teljes bajnokságokról van szó, mert annyi minden van, ami befolyásolhatja, hogy nyersz vagy veszítesz. Szóval én őszintén szólva nem látom, hol itt az ügy.”

„Ami a civil bírósági ügyet illeti, nem tudom, meglátjuk, hogy lehet-e azt állítani, hogy valamilyen kár keletkezett. A hírnév szempontjából nehéz helyzetben vannak. Mert mi az?”

„Mindenesetre számomra olyan ez most, mint egy telenovellát nézni. Mintha egy szappanoperát vetítenének nekem…” – ironizált Wolff.

Felipe Massa (Fotó: XPB)

Wolff véleménye Massa szerint csak annak a jele, hogy az F1 kezd ténylegesen odafigyelni rájuk.

„Szerintem ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk, és az F1-ben dolgozó emberek kezdenek rájönni, milyen komoly és fontos az ügyünk. Mindig is mondtam: én az igazságért küzdök, a gyerekkori álmomért, egy egész nemzet bajnoki címéért, a brazilokért. És a tifosiért is.”

„Ez teljes mértékben az én és a családom harca, szóval mindent megtettünk, amit tudtunk, hogy a lehető legjobb szakemberek álljanak mellénk a világban.”

Massa hozzátette, arra számít, hogy a válaszra októberig haladékot kapó F1 és FIA a segítségükre lesz az ügy felgöngyölítésében. „Bízom benne, hogy az FIA és az FOM már más, mint volt. Mindkettőnek esélye van bizonyítani ezt, kijavítani a múlt hibáit, a sport java érdekében” – fogalmazott a korábbi versenyző.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak