Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Zümmögő kanyar” – kiderült, mivel készült Vettel az F1-gyel Szuzukában

„Zümmögő kanyar” – kiderült, mivel készült Vettel az F1-gyel Szuzukában

Sebastian Vettel/Instagram
Sárga-feketére festették a szuzukai 2-es kanyar kerékvetőit Sebastian Vettel Forma–1-gyel közös új akciójának jegyében. A német felfedte a részleteket.

Két hete a Nürburgringen vett részt a Red Bull-lal egy bemutatóeseményen Sebastian Vettel, melyen azon túl, hogy újra vezette a 2011-es bajnoki autóját, az adott interjúi során elhintette, ezen a hétvégén a Japán Nagydíjon visszatér a Forma–1-es paddockba, de nem vendégként, hanem egy „izgalmas közös projekt” miatt, amiről még a monacói látogatása során egyeztetett Stefano Domenicali elnökkel.

A német Bild azóta már megszellőztette, de szerdán maga Vettel is lerántotta a leplet az F1-gyel közös kezdeményezésükről. A környezetvédő német – aki egy erre területre szakosodott cég nagykövete is egyben – a szuzukai versenypálya 2-es kanyarjánál 11 darab úgynevezett méhhotelt telepített, miközben a kérdéses kanyar kerékvetőit ennek megfelelően sárga-feketére festették, hogy ezzel népszerűsítsék a kezdeményezést, valamint a bajnok elmondása szerint az élővilág diverzitását hirdessék.

Vettel és az F1 új projektje a „Buzzing Corner”, vagyis „Zümmögő kanyar” néven fut.

„Szuzuka a kedvenc pályám, és ezen a hétvégén van egy különlegessége ennek a kanyarnak: a kerékvetőket itt sárgára és feketére festették, ami különleges, mivel az összes többi kanyar, például a következő bejáratánál lévő, fehérre és pirosra van festve. Ez azért fontos, mert a ’Zümmögő kanyar’ jelmondat alatt közösen a biodiverzitásért versenyzünk. Szeretném, ha ez a projekt felhívná a figyelmet a biodiverzitás fontosságára”

– mondta Vettel az élő Instagram-bejelentkezése alkalmával.

A négyszeres világbajnok kiemelte, az egyik legnépszerűbb rovarnak a méh számít, innen a kerékvetők színe. „A méh fekete és sárga, és a tökéletes nagykövet számunkra ehhez a projekthez, mellyel a biodiverzitás fontosságára akarjuk felhívni a figyelmet. Ez az összes többi rovarról is szól.”

Vettelék a 2-es kanyar belső ívénél a pályán kívül sárgára és feketére festett tetőkkel méhhoteleket építettek fel, ahol csütörtökön a volt versenyzőtársakkal készülnek valamire.

„Holnap (csütörtökön) ott lesz egy rendezvényünk a versenyzőkkel, de nem akarom elvenni a meglepetés erejét. Ide telepítettük ezeket a rovarszállókat, és holnap délután négy órakor itt leszünk”

– bocsátotta előre Vettel, hogy az aktív mezőny tagjait, de a hírek szerint a csapatok vezetőit is bevonta a kezdeményezésükbe.

A csütörtöki sajtónapon a hivatalos sajtótájékoztatók után kerül sor erre az eseményre, magyar idő szerint reggel 9 órakor. „Klassz itt lenni Szuzukában, és bízom benne, hogy ez csak a kezdete ennek a kezdeményezésnek, ami oda fog vezetni, hogy a világban több sárga és fekete kerékvetőt fogunk látni a versenypályákon, valamint több élőhelyet a rovarok számára, amik a biodiverzitást hirdetik” – összegzett Vettel, kiemelve, ezzel nemcsak a rovarokért, mindenféle állatért, növényekért és egyéb életformákért kampányolnak. „Nemcsak az emberek, a természet sokszínűségét is ünnepelnünk kell, ez igazán közel áll a szívemhez, ezért akarom felhívni rá a figyelmet.”

Borítókép: Fotó: Sebastian Vettel/Instagram

További tartalmak