Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton ellentmond Wolffnak: Nem kukázzuk az autót!

Hamilton ellentmond Wolffnak: Nem kukázzuk az autót!

F1, Autosport
Nem számít, mennyire tehető gyorssá, a kukában fog kikötni a Mercedes idei autója Toto Wolff szerint. Lewis Hamilton szerint ilyet nem tehetnek.

A 2022-es és csalódása után sokkal többet remélt 2023-tól a Mercedes, mint amit kapott tőle. Tizenöt verseny után továbbra is győzelem nélkül állnak, és bár van rá esélyük, hogy a bajnokságban javítsanak egy pozíciót az egy évvel ezelőtti harmadik helyükhöz képest, ez messze nem olyan eredmény, amivel elégedettek lehetnek.

A csapatfőnök, Toto Wolff Szingapúrban előrebocsátotta, a 2024-es autójuk egy amolyan tiszta lap lesz számukra azok után, hogy idén árnyékra vetődtek az eredeti koncepciójukkal, és év közben nem tudták megfelelően korrigálni a hibáikat.

„Ezt bedobjuk a kukába, és egy új útra térünk át”

– jelentette ki az osztrák.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Egyúttal jelezte, a W15 máris nagyon ígéretes eredményeket produkál. „Vannak biztató jelek a szélcsatornában, amik egy kiegyensúlyozott autót mutatnak, ami sokkal jobban egyben lesz, és vannak válaszok is a kérdéseinkre. Szóval igazán kíváncsian figyeljük az eredményeket.”

Szuzukában – ahová Wolff egy térdműtét miatt nem utazott el – Lewis Hamiltont kérdezték arról, valóban a kukába fogják-e hajítani a mostani, általa is sokat szidott masinát. A brit cáfolta főnöke szavait, és rámutatott arra, hogy ez az autó egy egész csapat kemény munkájának eredménye.

„Nos, természetesen nem kukázunk egy autót sem. Ezek az autók ettől még mesterművek, még akkor is, ha ez nem a leggyorsabb autó a világon. Nem! Kétezer ember dolgozik keményen azért, hogy megépítse ezeket a dolgokat, és ezek a történelmünk részét fogják képezni a folytatásban is. És a tanulási folyamatunkét.”

„Lesznek részei, amiken próbálunk változtatni. Pár erényét próbáljuk megtartani, mert mindig vannak pozitívumok, jó és rossz oldalak, és mi igyekszünk megtartani a jókat.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton a biztató jelekről is másképp nyilatkozott, mint főnöke. Szerinte 2024-ről jósolgatni még igencsak korai. „Az új irány kapcsán, amit vettünk, még nagyon korai azt mondani, hogy optimisták vagyunk, mert még csak most kezdtünk bele. De maximálisan bízom a csapatban, hogy abba az irányba fogják vinni az új autót, amelyikbe kell. Sokat tanultunk az elmúlt két évben, és ha jövőre nem jövünk rá, akkor még tovább fogunk dolgozni. De remélem, hogy rájönnek” – mondta a hétszeres világbajnok.

Borítókép: Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak