Musorujsag
Élő Eredmények

Megerősítette az Alpine, hogy tárgyal Schumacherrel

Megerősítette az Alpine, hogy tárgyal Schumacherrel

F1, ORF
Megerősítette az Alpine főnöke, hogy tárgyalnak Mick Schumacherrel egy lehetséges együttműködésről.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén röppent fel a hír a német médiában, hogy Mick Schumacher 2024-re kategóriát válthat, és a WEC-ben kezdhet versenyezni az Alpine-nal. A Mercedes jelenlegi tartalékversenyzőjének minden valószínűség szerint nem jut majd F1-es ülés a következő idényre. Schumacher a pletykák kapcsán egyelőre csak azt erősítette meg, hogy egy év kihagyás után mindenképpen újra versenyezni akar, és hogy mérlegeli a lehetőségeit.

Az Alpine-csapat irányítását Spa után átvevő Bruno Famin, aki a márka szélesebb sportprogramjának vezetője is egyben, Szuzukában a csapatfőnökök pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy kapcsolatban állnak Schumacherrel.

„Igaz, hogy beszélünk Mickkel annak lehetőségéről, hogy a megbízhatósági programunkban versenyezzen az A424-gyel. Ez jó lehetőség lenne mindkét fél számára”

– mondta Famin, aki a hírek szerint már tesztlehetőséget is ajánlott a versenyzőnek.

Kapcsolódó tartalom

A francia ugyanakkor leszögezte, még nincs szó megállapodásról. „Egyelőre csak beszélünk, és remélhetőleg hamarosan egy tesztet is tudunk szervezni” – bocsátotta előre.

Schumacher eközben az osztrák ORF csatornának nyilatkozott, ahol a kommentátor tévedésből azt gondolta, hogy már hivatalossá vált Schumacher kategóriaváltása. „Még egyáltalán nem hivatalos semmi” – javította ki a német higgadtan a tévést, aki szabadkozott, mondván, azt gondolta, ma jelentették be a hírt. „Ezt majd magam fogom megosztani” – mondta, majd rövidre zárta a témát: „Természetesen meg kell vizsgálnom a lehetőségeket, és természetesen folynak egyeztetések.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak