Musorujsag
Élő Eredmények

Norris szerint a McLaren nem lesz harcban a pole pozícióért

Norris szerint a McLaren nem lesz harcban a pole pozícióért

RN365, McLaren
Látva, mennyire erősen kezdte a Red Bull a japán hétvégét, a McLaren versenyzője, Lando Norris nem gondolja, hogy holnap megszerezhetik a rajtelsőséget. Érzése szerint több alkalommal is sikerült már közelebb férkőzni a bikásokhoz, mint most.

A szingapúri botlás után erős edzésnappal vágott vissza a Red Bull és Max Verstappen: a címvédő az első és a második szabadedzésen sem talált legyőzőre, előnye pedig mindkét alkalommal meggyőző volt, első nekifutásra hat tized, másodikra kis híján három és fél. Ami a McLarent illeti, ők Lando Norris révén két harmadik helyezéssel kezdte.

Tudva, hogy a csapat az előző hétvégéken többször harcba tudott szállni a legjobb rajtpozíciókért és a dobogós helyezésekért is, valamint Szingapúr óta ismét új fejlesztésekkel mennek, a japán pálya pedig papíron fekszik autójuknak, többen arra számítanak, holnap közelebb kerülnek a címvédőhöz.

Norris viszont kissé lemondóan nyilatkozott az edzések után – legalábbis, ami az időmérős győzelmi esélyeket illeti. Szerinte a Red Bull tempóját látva nem túl valószínű, hogy holnap ott lesznek az első sorban. „Kétlem, hogy pole pozíciót szereznénk. A Red Bull most azt csinálja, amit a Red Bull csinálni szokott” – utalt arra, hogy bikások dominálták az edzéseket.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Általában egy kicsit közelebb szoktunk kerülni, amikor kevesebb üzemanyaggal megyünk, és feljebb tekerjük a motorokat. Szerintem az, hogy a pole pozícióért küzdjünk, komoly kihívás lesz és valószínűleg nagy feladat. Jó eséllyel, túl messze vagyunk tőle” – emelte ki.

„De megpróbáljuk kihívni a Mercedest, akik ma talán nem tűntek annyira erősnek. Megpróbáljuk kihívni a Ferrarit és az Aston Martint. Ők elég jól mentek az edzéseken. Azt hiszem, holnap velünk fogunk csatázni” – folytatta, majd megjegyezte, a két edzés alapján egyelőre azt sem merné kijelenteni, hogy komfortosan érzi magát a volán mögött.

„A tempó megvolt. Biztató, de az autó eléggé izgága. De szerintem ezzel a többség így volt. Alacsony a tapadás, de nem hiszem, hogy csak nálunk. Ha egy kicsit le tudjuk nyugtatni az autót, találunk egy kis egyensúlyt, akkor jó napunk lehet. De az autó most nehezen vezethető volt” – mondta.

A fiatal csapattárs, Oscar Piastri hasonlóan fogalmazott a csapat közleményében, jelezve, jól kezdtek, de van még munka a hétvége további része előtt. „Tisztességes nap volt a mai” – kezdte az ausztrál. „Élveztem a pályát, nagyon szórakoztató. Van pár dolog, amin még dolgozni szeretnék, de jó kezdés volt. Csapatként pozitív pénteken vagyunk túl. Várom a holnapi napot. Remélem, javítunk még pár dolgon, de a kezdés jó volt” – tette hozzá.

Japán Nagydíj ismétlések: Szombat – F1 időmérő, M4 Sport: 13:00 / Vasárnap – F1 futam, M4 Sport: 12:30
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak