Musorujsag
Élő Eredmények

Szimulátoros erőfelmérő jön – friss helyzetjelentés Ricciardo visszatérési esélyeiről

Szimulátoros erőfelmérő jön – friss helyzetjelentés Ricciardo visszatérési esélyeiről

F1, Speedcafe, The Race
Továbbra is bizonytalan, mikor térhet vissza sérüléséből Daniel Ricciardo. A Red Bull egy szimulátoros felmérő tesztre készül, de az ausztrálé a végső szó.

A Holland Nagydíj péntekjén szenvedett kézcsonttöréssel járó balesetet Daniel Ricciardo. A zandvoorti, a monzai és a szingapúri hétvégék után Szuzukában is Liam Lawsonnak kell helyettesítenie az Alpha Tauri versenyzőjét, aki az előző heti futamlátogatása után hazájába, Ausztráliába utazott, hogy folytassa a rehabilitációját.

A Red Bull korábban Katart emlegette a visszatérésnek lehetséges helyszíneként, ám az Alpha Tauri ügyvezetője, Peter Bayer a múlt héten Szingapúrban már azt mondta, lehet, hogy Austinig várni kell erre. Japánban az Alpha Tauri technikai igazgatója, Jonathan Eddolls is óvatosságra intett, miközben hírt adott versenyzőjük helyzetéről.

„A felépülése jól halad. Tervezünk számára egy szimulátoros munkát a visszatérése előtt. Nincs értelme kapkodni a visszatéréssel, nehogy túl korán térjen vissza. A legrosszabb az lenne, ha azelőtt térne vissza, hogy rendesen meggyógyult volna, és ez bármilyen gondot okozna”

– mondta a szakember a pénteki sajtótájékoztatón.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Úgy tudni, Ricciardo szimulátoros „erőfelmérőjére” a két hét múlva következő Katari Nagydíj hetének elején fog sor kerülni. Ott derül majd ki, hogy a megműtött bal keze van-e olyan jó állapotban már, hogy ne okozzon problémát számára vezetés közben. A csapat azt szeretné elkerülni, hogy beültetik Ricciardót az autójukba, és menet közben derül ki, hogy túl korán tették. A döntést a verseny hetében fogják meghozni.

„A szimulátor nagyon jól reprezentálja az autót. A végső döntést valószínűleg ő fogja meghozni, nem mi. Ő jobban fogja tudni mindenkinél, hogy mennyire fáj neki, vagy mennyire épült fel.”

„Nem fogunk nyomást gyakorolni rá, hogy térjen vissza. Három jó versenyzőnk van jelenleg, szóval nincs miért kapkodnunk. A figyelmünk középpontjában az áll, hogy teljes legyen a felépülése, hogy amikor majd visszatér, még csak beszélnünk se kelljen erről” – fogalmazott Eddolls.

Japán Nagydíj ismétlések: Szombat – F1 időmérő, M4 Sport: 13:00 / Vasárnap – F1 futam, M4 Sport: 12:30
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak