Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Szerencsés, aki szemtanúja lehet, ahogy Verstappen történelmet ír

Vettel: Szerencsés, aki szemtanúja lehet, ahogy Verstappen történelmet ír

Autosport
Helytelennek látja Sebastian Vettel, ha valaki lekicsinylően viszonyul Max Verstappen idén felállított rekordjaihoz. Szerinte szerencsés az, aki szemtanúja lehet ennek.

A helyzet ismerős lehet számára. 2010 és 2013 között Sebastian Vettelnek is folyton magyarázkodnia kellett annak kapcsán, miért mindig ő nyer. Bár a Red Büll-lal futott négy bajnoki éve közül csak kettő (2011 és 2013) volt igazán domináns, a korszakzárásuk letaglózóan sikerült: Vettel 2013 végén az utolsó kilenc futamot megnyerte.

Ez rekord volt, egészen az idei monzai versenyig, ahol Max Verstappen ugyancsak egy kiemelkedő Red Bullt vezetve zsinórban a 10. győzelmét aratta. A hollandnak emiatt szintén gyakran vágják a fejéhez, hogy sikereivel unalomba fullasztja az F1-et.

A hétvégén Szuzukába ellátogató Vettel szerint rossz irányból közelít az, aki a rekordok miatt támadja vagy kritizálja Verstappent és a Red Bullt.

Sebastian Vettel (Fotó: Red Bull)

„Az emberek nem szeretik azt látni, hogy mindig ugyanaz a versenyző nyer. Ő most Max. De volt Lewis is, voltam én is. Volt Mika (Häkkinen) is egy időben, és volt Michael (Schumacher) is, hosszú időn keresztül.”

„Ez a sport velejárója. Igazán szerencsés vagy, ha szemtanúja lehetsz annak, ahogy történelem íródik. És amit Max idén nyújt, az elképesztő.”

„Az autója elképesztő, de az erőfeszítései még inkább. Nem vét egyetlen hibát sem. Szóval nem lehet őt eléggé dicsérni” – fogalmazott Vettel.

A német exversenyző idén második alkalommal van egy F1-es nagydíj helyszínén. Monacóba tavasszal elsősorban azért látogatott el, hogy találkozzon a sorozat vezetőjével, Stefano Domenicalival, és vázolja neki azt az ötletét, amit a mostani szuzukai második látogatása alkalmával végül megvalósítottak: egy méhhotelt, mellyel a biodiverzitás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Ha már a helyszínen van, Vettel a versenyt is megnézi kedvenc pályáján – a hírek szerint a nézők között, a lelátón. Hogy másfajta szerepet vállal-e az F1-ben, az egyelőre még nyitott kérdés. „Beszélek Stefanóval, de meglátjuk. Nyilván szeretnék felhajtást a téma körül, mert fontos számomra. Szerintem fontosnak is kell tekintenünk. Hogy mi lesz később, azt majd meglátjuk” – fogalmazott.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak