Musorujsag
Élő Eredmények

Belső kamerás felvételen Verstappen pole pozíciós köre

Belső kamerás felvételen Verstappen pole pozíciós köre

F1
Ahogyan azt már megszokhattuk, a Forma–1 hivatalos oldala a Japán Nagydíj időmérője után is megosztotta a pole pozíciós versenyző, jelen esetben a kvalifikációt domináló Max Verstappen leggyorsabb köréről készült belső kamerás felvételt.

A kiábrándító szingapúri hétvége (múlt vasárnap szakadt meg a Red Bull év eleje óta tartó győzelmi sorozata) után ismét domináns formáját hozta Max Verstappen és csapata. A holland már a szabadedzéseken is magabiztos volt, és az időmérőn sem talált legyőzőre.

Sőt! A pole pozíciót lehengerlő, kis híján hat tizedmásodperces előnnyel szerezte meg, miután a már egyébként is meggyőző – és utólag kijelenthető, rajtelsőséget is érő – első köre után tovább gyorsult.

„A hétvégénk eddig nagyszerű, az időmérő is jól sikerült, a határon tudtam autózni. Szingapúrban nagyon rossz hétvégénk volt, de már a felkészülés során éreztem, hogy ez jó pályánk lesz. Persze azt sosem tudhatod, mennyire lesz jó. De itt az első körtől kezdve nagyon jó vezetni” – jegyezte meg.

Szinte tökéletes gyors körét az F1 hivatalos YouTube csatornáján belső kamerás felvételen is visszanézhetjük (KATTINTÁS UTÁN ITT IS ELÉRHETŐ), figyelve, hogyan fűzte át autóját a kétszeres bajnok a naptár egyik legnehezebb pályáján.

Verstappen számára a következő „akadály” a tökéletes hétvége eléréséhez a Japán Nagydíj csúcseseménye, a futam lesz. A megmérettetés vasárnap magyar idő szerint 7 órakor rajtol, és az M4 Sporton élőben közvetítjük. A hangolódás már korábban elkezdődik, 6 órától a pilótaparádét láthatják, 6:30-kor pedig kezdődik a felvezető műsor.

Borítókép: Kép: F1

További tartalmak