Musorujsag
Élő Eredmények

Csókra világító trófeát kapnak a Japán Nagydíj legjobbjai

Csókra világító trófeát kapnak a Japán Nagydíj legjobbjai

Lenovo
A csók kötelező lesz a Japán Nagydíj eredményhirdetésén – a trófeával. Innovatív és egyedi serleggel álltak elő a japánok, melyet egy puszi fog életre kelteni…

Hivatalosan Lenovo Japán Nagydíjként fut a hétvégi szuzukai F1-es esemény. A névből kitalálható, hogy a technológiai cég a főszponzor, ám a gyártó nem érte be ennyivel, és a trófeakészítésben is szót kért. Az eredmény egy innovatív, eddig még sosem látott díj lett: a „Csókolj meg” trófea!

A főszponzor a Pininfarina of America dizájnstúdióval összefogva a modern technológiát ültette át az F1-es serlegeibe, melyek

vasárnap a díjátadón világítani fognak, amikor a versenyzők az erre kijelölt ponton csókot nyomnak rájuk. És nem is akárhogyan: az adott résztvevő nemzeti zászlója fog megjelenni a LED-es technológiának köszönhetően!

Fotó: Lenovo

A bemutatott trófeánál a részletek is nagy hangsúlyt kaptak. A tetejének formáját egy F1-es autó légbeömlő nyílása ihlette, a kis „lyukak” az F1 logóját mintázzák, az alján nagyban is szerepel a sorozat védjegye, az oldalán pedig látható egy kör, benne a „Csókolj meg” felirattal, ami alatt érintésre érzékeny mikrochip várja a versenyzők szájának érintését, hogy bekapcsolhassa a zászlót kirajzoló világító kis LED-eket.

A trófeát a díjátadó előtt fogják programozni, hogy mindenkinél a megfelelő zászló villanjon fel. Onnantól talán még Lando Norris sem húzhatja keresztül a készítők számításait…

„Vezető technológiai cégként azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy találjunk megoldást az okostechnológia trófeákba való átültetésére, úgy, ahogyan korábban még senki sem, hogy fokozzuk a dobogós élményt” – magyarázta újításukról a Lenovo marketingigazgatója, Philip Marchington.

Mivel japán-amerikai projektről van szó, a csókos trófeát nemcsak Szuzukában, hanem Austinban is látni fogjuk, köszönhetően annak, hogy az Amerikai Nagydíjat is a Lenovo szponzorálja.

Borítókép: Fotó: Lenovo

További tartalmak