Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton nem érti Russell agresszivitását: Az én célom a Ferrari, nem a bajnoki helyezés...

Hamilton nem érti Russell agresszivitását: Az én célom a Ferrari, nem a bajnoki helyezés...

F1, Sky Sports
Egymást nyüstölte és hátráltatta a Mercedes két versenyzője Szuzukában. Heves rádiózásuk után már valamivel higgadtabban beszéltek a csatájukról, ám Lewis Hamilton jelezte, szükség lesz egy elbeszélgetésre.

Térdműtétje miatt kihagyta a Japán Nagydíjat Toto Wolff csapatfőnök a Mercedesnél, így nem tudhatjuk, volt egy kis asztalpüfölés a tévéképernyő előtt ülve… Két versenyzője mindenesetre meglehetősen paprikás hangulatú csatát vívott egymással a Japán Nagydíjon.

Az első összecsapásukra a 9. körben került sor, amikor George Russell pimaszul kifékezte Lewis Hamiltont a sikánban. A hétszeres világbajnok egyből visszatámadt, és megelőzte kollégáját a célegyenesben. Körökkel később Hamilton a Degner-kanyar kijáratnál csúszott meg, érintve a kavicságyat, amit kihasználva csapattársa újra támadásba lendült. A Spoon felé haladva mellé is ért a külső íven, ám Hamilton leterelte őt a bukótérbe, miközben ő is elhagyta kicsit a pályát.

„Kivel versenyzünk, egymással, vagy másokkal?!” – kérdezte ingerülten Russell a rádión a történtek után.

George Russell és Lewis Hamilton csatája a 16. körben (Fotó: Formula1/Twitter)

A hangulat később is feszült volt. Amikor Russellt a hajrában a más taktikán lévő Hamilton elengedésére kérték, előbb ő méltatlankodott, majd amikor Hamiltont kérték arra, hogy maradjon közel Russellhez a DRS-használat miatt, a másik brit is megjegyzést tett a kérésre.

A futam után Russell már diplomatikus üzemmódban nyilatkozott.

„A pillanat hevében mondasz dolgokat, hogy kiengedd a frusztrációdat. Egy kis időt vesztettünk vele, de ez a versenyzéshez tartozik. Elégedett voltam akkor, gyorsabb voltam. Az első előzést megcsináltam, aztán elvesztettem a pozíciót. Ez bosszantó volt. Majd jött a második esély, és neki volt joga az ívhez. Kemény csata volt, de nem nagy pozíciókért folyt, és mit sem változtatott a mai eredményünkön”

– fogalmazott Russell.

Hamilton eközben szükségét érezte az elbeszélgetésnek, mert úgy látta, a csatával csak a Mercedes esélyeit rontották, miközben a célpontjuk a bajnokságban rájuk az utóbbi két versenyen felzárkózó Ferrari volt.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Nos, biztosan fogunk beszélni erről, a színfalak között. Mi így csináljuk. A fő célunk a Ferrari elé kerülés. Ez volt ma az én célom. Valamint legyőzni a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban. Ez a lényeg.”

„Nem az egyéni bajnokságban harcolunk a pozíciókért. Egyfelől azért, mert nem vagyunk közel, másfelől mert nem a bajnoki címért harcolunk. A lényeg, hogy a csapat a legtöbb pontot szerezze”

– emelte ki, rámutatva, hogy az efféle házon belüli csatázásnak semmi értelme nem volt. Az agresszivitásuk persze nem azt sugallta, hogy az egymás elleni küzdelmet tét nélkülinek érezték…

Wolff távollétében a média előtt Bradley Lord, a csapat kommunikációs igazgatója volt a főnök a Mercedesnél, így ő nyilatkozott a történtekről. Jelezte, nincs nagy probléma, mindent meg fognak beszélni. „Ők keményen harcoltak egy kemény versenypályán. Mindig könnyű sokat belelátni ezekbe a pillanat hevében elhangzó rádiózásokba. Amikor már nincs rajtunk nyomás, beszélni fogunk erről a mérnöki megbeszélésen. Tisztázni fogjuk” – ígérte Lord.

Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton csatája a 16. körben (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak