Musorujsag
Élő Eredmények

Japán Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Japán Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Az edzések és a kvalifikáció után a futamot is Max Verstappen uralta Szuzukában, ahol csapata, a Red Bull az újabb győzelemnek köszönhetően megszerezte a konstruktőri bajnoki címet. A McLaren eközben kettős dobogót ünnepelt, Lando Norris ugyanis másodikként, Oscar Piastri pedig harmadikként ért célba – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

 Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Hihetetlen hétvégét zártunk! Hihetetlen, hogy itt nyertünk. Nagyon jó volt az autó, minden keveréken kiválóan működött. A legfontosabb az, hogy megnyertük a konstruktőri világbajnoki címet. Mindenkire büszke vagyok, azokra is, akik a pálya mellett dolgoznak és azokra is, akik a gyárban. Elképesztő évünk van, és nagyon büszke vagyok az egész csapatra. A rajtnál volt egyedül szoros, kicsit kipörögtek a kerekeim, de után egyértelmű futam volt.”

Lando Norris (McLaren) – 2. hely

„Csodálatos napot zártunk! Egy második és egy harmadik hely a csapatnak – ennél többet nem is kérhettünk volna. A rajtom nagyon jól sikerült, majdnem elkaptam Maxot, de Max az Max. Nem volt sok esélyem a kettes kanyarnál, de legalább megpróbáltam. Mindenki máshoz viszonyítva nagyon jó volt a tempónk. Nem vagyunk közel Maxhoz, de annyira messze sem vagyunk. Oscarnak is nagyon örülök, hiszen most szerezte meg az első dobogót. Jó ütemben fejlődünk, haladunk előre, szóval büszke vagyok a csapatra. Minden hétvégén előrelépünk. Biztos, hogy lesznek még nehéz időszakok, de lassan megérkezünk oda, ahol lenni szeretnénk. Ez most az első kettős dobogónk úgy, hogy Oscar itt van mellettem. Ez egy nagyon jó eredmény a csapatnak.”

Oscar Piastri (McLaren) – 3. hely

„Nagyon különleges érzés… hosszú ideig emlékezni fogok még erre, és nem tudom eléggé megköszönni a csapatnak, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Nem sok embernek adatik meg ilyen lehetőség az életében, és nekem már az első szezonomban megadatott… nagyon köszönöm a csapatnak! Nem ez volt életem legjobb futama, de elég volt ahhoz, hogy meglegyen a trófea. Szóval, nagyon-nagyon boldog vagyok. Amikor megelőzte George-ot (Russell) tudtam, hogy le kell hagynom, hiszen beragadhattam volna mögé. A futam második felében jobban fel tudtam venni a ritmust, és a tempóm is jó volt. Izgatottan várom a folytatást, próbálok minél több trófeát szerezni.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak