Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc az utolsó körig azt hitte, Verstappen kiesett, és ő dobogós

Leclerc az utolsó körig azt hitte, Verstappen kiesett, és ő dobogós

Motorsport Week, F1, Sky Sports
Az utolsó körig abban a hiszemben volt Charles Leclerc a Japán Nagydíjon, hogy dobogóra állhat a Ferrarival. Az ok: összekeverte Sergio Pérezt Max Verstappennel…

Max Verstappen mellett ezúttal a McLaren is túl nagy falatnak bizonyult a Ferrari számára. Charles Leclerc egy negyedik helyezéssel járult hozzá ahhoz, hogy a vörösök tovább faragták a Mercedesszel szembeni konstruktőri hátrányukat (20 pontra), Carlos Sainz pedig a 6. helyen száguldott célba.

A futam után Leclerc elárulta, egy félreértés miatt egészen az utolsó körig elhitte, hogy dobogóra állhat Szuzukában. Az ok: úgy gondolta, hogy nem Sergio Pérez, hanem Max Verstappen esett ki a versenyből, aki annyira elhúzott az élen, hogy nem láthatta őt…

„Igen, még csak követni sem tudtam, amit Max csinál, mert azt láttam, hogy kiállt a biztonsági autónál vagy a biztonsági autó után, és nem tudtam, mi történt. Azt gondoltam, már nincs is versenyben. Szóval azt hittem, dobogóra kerülök. Egészen az utolsó körig, amikor ránéztem az eredményjelzőre, és láttam, hogy negyedik vagyok…”

– mesélte a ferraris.

Hozzátette, Verstappen igen jó volt a versenyen. „Természetesen számítottunk is rá, hogy Max ennyire erős lesz. Számítottunk arra is, hogy Checo is az lesz, de nem tudom, mi történt vele. És a két McLaren is jó volt. Szóval nem történtek meglepetések. Mindenre számítottunk, ez volt ma az elérhető maximum” – állapította meg.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A monacóit megkérdezték, az zavarta-e meg, hogy Pérez garázsban álló Red Bullját többször is mutatták a kivetítőkön. Kiderült, hogy valóban a kivetítőn látottak vezették félre, de korábban. „Nem. Egy ponton lelassított, nemde? A tizennégyes kijáratánál. Szerintem a VSC alatt volt. Lényegében megállt, balra ment, és mindenki megelőzte” – mondta Leclerc.

Pérez a Kevin Magnussennel történt balesete után életbe léptetett virtuális biztonsági autós fázis alatt lassított le a Spoon-kanyarnál. Leclerc-t vélhetően az zavarta meg, hogy egy lassan haladó Red Bullt látott a visszajátszásból, amit éppen a második helyen álló Lando Norris előzött meg kívülről.

Utólag már a ferrarisnak is összeállt a kép.

„Azt gondoltam, Max esett ki a versenyből abban a pillanatban, és ez összezavart”

– szabadkozott.

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Bár a Ferrari az elmúlt két versenyhez képest némiképp visszaesett Japánban, Leclerc nem volt teljesen csalódott. „Igen is, nem is. Bizonyos szempontból igen, hiszen nem voltunk olyan jók, mint a McLaren. A McLaren szuperjó volt, és nagyon kis mértékben koptatták a gumikat is. De szerintem egy újabb ilyen hétvége bizonyos szempontból jó is, mert megerősítette mindazt, amit az elmúlt versenyeken megértettünk.”

„Az első szektor volt a legnagyobb gyenge pontunk a McLarenhez képest. Ott vesztettük a legtöbb időt. És ezen dolgozni fogunk az év hátralévő részében, de a következő évre is” – mondta a negyedik helyezett.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak